lördag 13 augusti 2016

Tovade överdrag till cykelsadeln

    Fick en snilleblixt att göra något av en naturvit yllepläd som jag haft i min ägo väldigt länge men blivit endast lite använd.
    Tog mig för att tova hela pläden i tvättmaskin men vad skulle jag då göra sen. Hade haft i tankarna att sy några sadelöverdrag så nu fick det bli såna.

 
  Inte speciellt lätt att  rita upp en mall för jag fann inga mallar alls på nätet.  Provade och sydde, provade och sydde som man får göra när man skall ha till någon ny idé.


    Nu har jag således ett passande överdrag till en helt vanlig sadel och även till en lite längre sadel. Den allra sista bilden här nedan med segelbåten på är överdrag till den längre sadeln

    Väldigt roligt var det sen att tova trevliga mönster rätt ur fantasin.


       
     Mycket regnigt här i dag så det blev en vilodag från alla bär och saftandet. Jag sysselsätter mig i stället med samla ihop och se över ett och annat som skall med till Juthbacka marknaden som är nästa fredag och lördag. Vi fortsätter där på vår plats för detta har blivit en rolig grej för oss och några till. Iband behöver man ju få var mitt i smeten också.
    Önskar er alla en skön lördag, möjligen med brasa och tända ljus så är det något trevligt med regnandet som öser ner. Vi ses.

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så många du gjort, alla med fina möster.
Kram!

Evas Pyssel sa...

Men du milde vilka fräcka sadeltäcke. Ser både sköna och snygga ut. Så bra när man kan återanvända.
Tack för tipset om änglarna. Ett fint pyssel för innedagar.
Kram Eva

Hanna sa...

vilken trevlig blogg