söndag 1 oktober 2017

Veckan som gått.

     Ja vad har hänt hos oss denna vecka då. Det man gör dagligen såsom laga mat, diska, tvätta, ordna o greja känns som inget att orda om, det är ju just detta som sker i varje hem.
      Nu den sista veckan var jag ett par dagar i Vasa för en tredje ablation i mitt hjärta. Det vill säga två gånger bränt av en onödig nerv och nu den sista veckan testades att frysa den om jag då skulle slippa mina hjärtrusningar för gott. Återstår att se men just nu är det ok i alla fall.


   Eftersom jag skulle ta det lugnt nu en vecka så visste jag inte hur detta skulle gå att sitta o titta ut i det gråmulna vädret.
     Jag brukade varje höst åka till Hantverksmässan i Seinäjoki eftersom den infaller i så passande tid att man blir inspirerad och får den lilla kicken inför julen. Jag tänkte att det kan väl aldrig vara farligt att gå där en liten stund så visst kom jag mig dit. Ett par timmar och det kändes som rena hälsokuren just nu i alla fall.
       Har visst sysslat lite med det allra vanligaste av mina hantverk Tro Hopp o Kärlek tryckt på tyg men jag ids då inte visa er detta för hundraelfte gången så jag väljer att visa min stickning som jag också har på gång. Måste ju ha något på gång också som passar att göra i bilen. Som ni ser så använder jag "trä" stickor i bilen då jag försöker tänka på säkerheten. Inte vet jag om vanliga stickor är farliga ifall man skulle krocka men man kan ju aldrig vara säker nog.

    Några bläckfiskar har också blivit klara som efterfrågats till Hantverkarboden. Roliga att virka kroppen till dem men resten ja, det tar betydligt mer tid med ögon, mun o fransar än vad man kunde tro.

    Ni som har lust att se olika utbud vid Hantverkarboden kan ta och kika in på facebook. I de senaste inläggen där visas en hel del intressanta stickade grejer såsom mössor, halsdukar, vantar o sockor. Dessutom ändras öppethållningstiderna från första oktober. så från och med oktober är det öppet varje dag. På facebook finns all info om öppenhållningstider m.m.

      Önskar er alla en skön söndagskväll. Vi ses och ha det så gott.

     

6 kommentarer:

Rantamor sa...

Hoppas att du blir fri dina hjärtrusningar inte kul att leva med.
Och du fortsätter med att låta flitens lampa lysa och tillverka allehanda alster.

Tjingelingen från Rantamor.

Vform sa...

Trevligt att träffas idag! Alltid inspirerande att besöka Hantverksmässor!
Jag hittade dock inget speciellt men alltid någon liten idé ...
Sköt om dig!

Lisbet sa...

Nu får man hoppas att du slipper rusningarna!
Nästa gång det är ngn mässa får du tipsa mig :) Jag missar alla!
Fint garn och fina bläckfiskar!

Skaparglädje sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig. Det mesta jag stickar går till välgörenhet. Jag skickar till olika organisationer. Men den första på bilden vill jag nog inte skicka iväg, har många kompisar vars barn ska få barn, kanske en av dem får den tröjan.
//Anne-Lie

Pettas sa...

Lycka till med ablationen. Håller tummarna för att du blir av med rusningarna!
Du håller humöret mitt i allt detta! Var rädd om dig!

Iris sa...

Vilka fina färger du kombat i din stickning. Riktigt fint, och roligt att se att du stickar igen. Jag har ju två bläckfiskar hemma också, gjorda enligt "konstens" regler. Borde ha lämnat dem till nya handarbetsaffären. Men kanske jag skulle ta och titta in till hantverksboden. Det är ju faktiskt länge sen...men...men...ibland blir det ju inte, så bäst att inget lova.Solen lyser fint idag...