lördag 8 september 2018

Stickat o annat

 Nu har vi återigen 20+ här så värmande plagg är ju inte aktuella att ha just nu men var beredd, kölden kommer säkert även i år som ett brev på posten. Den som brukar ha sommaruppehåll från stickningen bör nog leta rätt på stickorna nu.
    Tänkte inspirera er med två fina plagg som min svägerska och min sonhustru gjort.  Ponchon hade svägerskan på sig en sval sommarkväll och jag fick lov att fota den. Tycker att den passar mycket väl både sommar o vinter. Ser kanske mera grå ut här på bild men rätta färgen är grön, lite mot grå. Tilltalade mig mycket.
    Trevlig tröja med enkelt och vackert mönster stickade min sonhustru till vårt ena barnbarn. Tycker numera att alla som orkar sticka tröjor är så duktiga för mitt eget stickande har nog bedarrat väldigt mycket. Däremot är det mycket intressant att få beundra andras arbeten.

     I dag har vi både besökt höstmarknaden vid Sunds och äppelprovning vid Blomqvists. Väldigt väldigt trevligt med det vackra vädret och många man kunde diskutera växter med. Tomt i bagaget? Nej inte alls, planen var att se oss för inför nästa vår men fem st svarta vinbärsbuskar och 3st hallonplantor ville så gärna med oss hem. Numera finns det förädlad hallon som är korsade med vilda, intressant att se sen om de är sötare för vilda är ju alltid godare.
     I går var sonhustrun o jag till Flora Garden där det fanns massor med olika vårlökar av bästa kvalitet. Intressant även där med alla vackra planteringar.

    Skön söndag till er. Vi ses.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Så fina hantverk, och mycket välstickade.
Kram!