tisdag 25 september 2018

Tripp till Ekenäs o Hangö


   Senaste veckan blev det en tripp till Ekenäs o Hangö. Det visade sig vara ett klokt drag eftersom det var så varmt där men storm det upplevde vi en natt.Vi såg oss runt i Ekenäs o sen for vi en dag till Hangö som har så vacker gågata med de höströda träden just nu.

     Fina berg som sticker ut i havet och många vackra gamla utsirade hus med enorm snickarglädje. Nästan ett måste att ta en sväng längs gatan med de fina gamla husen.


Trodde aldrig att så många husbilar, husvagnar var i farten så här sent på hösten men tydligen lever de sommarliv lite längre söderöver än vad vi gör. Vi trivs väldigt bra på Ekenäs campingen, där är så vackert. Vi har nämligen varit där tidigare ett par gånger så man minns ju vilka ställen som känns bra.
      I Ekenäs finns ju många ekar och likaså på campingen. Syster yngre och jag började plocka ekollon under en stor ek och det blev 1 1/2 ämbar var. Inte klokt kanske ni tycker men vi tänker mata ekorrar o nötskrikor i vinter med dem. Hoppas nu bara de gillar den nya maten.
 En rätt stor marknad pågick som liknade en folkfest på fredagkväll med alla ungdomar och barnfamiljer som var ute där. Stort tivoli var med där som säkert var höjden för alla barn.
    Såg denna vackra blomplantering på en trappa, den har antagligen stått sig hela sommaren eftersom det är en hortensia och murgröna. Mycket vacker även nu.

     Syster yngre och jag som är både handarbets och loppisfrälst hann besöka flera loppisar men garnaffärer var det värre att hitta. Tydligen skall man handla det mesta via nätet nu.
 I går hade jag en krasslig lilleman här som blir fyra år vid julen. Gäller att hitta på några sysslor som är roligt så vi gjorde en krokodil som slukar en mus. Bra så, gossen var nöjd.
    Vackert väder här nu så jag skall passa på att städa bort en del utomhus i dag. Ha en bra dag alla.                                    Vi ses.

1 kommentar:

skapa och inreda sa...

Njuter av dina fina höstbilder. Visst är det roligt att pyssla med små barn.