söndag 7 oktober 2018

Nu ska det virkas eller stickas julgran.


    På fredagen styrde vi kosan mot Seinäjoki för att ta en titt på hantverksmässan.  På vägen dit kan vi bara göra en liten avstickare så är vi även vid Lankava i Kauhava. En ljuvlig affär för garnnördar. Trots att jag inte stickar särskilt mycket så är det svårt att inte vika in när jag nu hade vägarna förbi.
   Där finns ju även en och annan idé så här ser ni stickade julgranar. Fanns i färdiga materialförpackningar, bara att köpa och sätta igång. Nu blev ju inte jag så fachinerad av dessa men däremot av vackra garner. Är överlycklig att senapsgult nu äntligen kommit i ropet, som även passar mig. Nog blev det allt något nystan.
     Har tänkt mig en tubhalsduk och en mössa men jag får alltid gardera mig nuförtiden att säga: om det inte blir mössa så blir det sockor. Ja tiden får utvisa vad det blir men en halsduk behöver jag nödvändigt.

  Virkade glasstrutar, vad säger ni om det? Tycker själv att här kunde man kanske också få använt bomullrestgarner men, men, vad skall man använda dem till? Jo kanske som prydnad någonstans. Tror säkert att en och annan kan få till så de passar någonstans eller är bara roligt att göra rakt av.
     Stickade sockor i sååå många varianter och allihopa vackra på ett eller annat sätt.  Klokt av Lankava att ha så många vackra idéer o mönster att bjuda på.
    Så kom vi sen till hantverksmässan i Seinäjoki där det var fullt med folk. Som vanligt många vackra hantverk av alla de slag men tyckte mig märka att det lutade mest mot kläder, särskilt då trikootyger o kläder. Verkar nog som trenderna drar med sig hantverket också. För något år sen tyckte jag att det fanns så många montrar som sålde pärlor, nu hade det minskat på den fronten till förmån för trikootygerna enligt mitt tycke.
    Brukar inte ta många foton på mässor eftersom jag fick lite skäll en gång för många år sen så efter det frågar jag eller låter bli. Här på bilden har jag i alla fall Risako (Jakobstad som gör väldigt fina börsar och väskor av gamla virkade dukar m.m.

    I dag blev det först långpromenad i skogen och på eftermiddagen firade vi en sjuttioåring med att smaska på de goda tårtorna och dessutom blev det  trevligt prat och glada skratt.
    Nu parkerar jag mig i soffhörnet med en ljuvlig stickning så ha det gott alla vänner, vi ses.

   

1 kommentar:

Mina fotostunder sa...

Trevligt med vackra garner!
Jag håller med om mässan att trikåtygerna tar överhand
speciellt för mig som söker bomullstyger, de fanns det inte många av i år.
Ha en bra dag!