tisdag 22 januari 2019

Föreläsning om vinterodling.


    I går kväll var jag på januari träffen som Norra Österbottens trädgårdsällskap hade ordnat. Denna gång var det Kristine Vesterlund som föreläste och visade bilder  på sådd i kallbädd och täckodling. Hon hade testat allt själv som hon berättade om så mycket intressant.
    Tog ett par bilder med telefonen från hennes visning men som ni ser blev de inte bra men så mycket i alla fall att man kan se vad det är.
     Kristine Vesterlund var en förträfflig föreläsare, kanske vår egen "Sara Bäckemo". Mycket lätt att hänga med i hennes berättelse. Rekommenderar henne varmt som föreläsare. Ni kommer även in på hennes intressanta blogg här Drömgården.

    Mitt eget intresse för trädgård och odling sitter fortfarande lite kvar. Har försökt att förtränga detta intresse eftersom min kropp inte kan bjuda på några spadtag mera men nog sitter det minsann i huvet det som kommit dit. Tack vare mannens spadtag har jag fortfarande lite av egenodlad mat varje sommar. Kristine hon var så inspirerande i går kväll och så himla klokt att egenodlat blivit så pop.
   
     Så till något annat. Jag som är en sömntuta var uppe tidigt i går morse för att möjligen ta foto på den röda månen och jag tyckte jag lyckades rätt bra med min lilla enkla kamera.
         Dessutom blev det ju en så vacker dag men oj så kallt, vi hade som kallast 25,4. Brrr  men lite varmare i dag, är just nu 16,3 och vi är ju väl inbäddade i snö som ni ser. Hoppas på lite varmare så blir det nog en promenad i vacker vinternatur i dag. Hej svejs till er alla. Vi ses.

1 kommentar:

annika sa...

Det är roligt att lyssna på trädgårdsföreläsare. Jag brukar också gå då det passar.
Så vackra vinterbilder du visade i förra inlägget men attans så kallt ni har det.
Ha en skön och trevlig helg.

// annika