tisdag 13 augusti 2019

Veckan som redan gått

           Förra veckan när vädret blev lite varmare ägnade vi några dagar åt villaliv. För att få till lite mer fart och levande så fick tre av barnbarnen komma med. Skulle gärna tagit alla fem med he,he, ja även den minsta men det går nog inte an eftersom den yngsta är bara en månad. Man får ju dessutom erkänna att i min ålder kan hjärnan visst planera men man orkar inte hur mycket som helst.

         Två trevliga dagar med verkligt liv från morgon till kväll och efter det  tog mannen och jag det väldigt lungt, ja nästan för lugnt för min del. 
     På övre bilden mindre syskonen som ser på när storasyster får åka ut i flotten när farfar kör. Problemet var att farfar hade för lite fart tyckte ettan.

            Här sitter tvåan och lilleman och väntar på farfars goda plättar som blir stekta över öppen eld. Det kan man säga är ett riktigt sommartecken.

      På lördag tog mannen och jag en tur till Botsören i vår lilla snurrbåt. Inte varje dag man kan åka ut på öppet hav med sådan båt. Väldigt trevligt att besöka sonen med familj där, såå vacker utsikt.

     Hemfärden skulle gå en kortare väg men den blev lite längre. Kom visst helt rätt till slussen som är mellan inre och yttre skärgården men vi hade tydligen tagit en omkrok om en holme som inte var meningen. Inte lätt att läsa sjökort för den som inte är van men bra blev det ändå.
     Mellan varven hann jag också jobba en dag vid Hantverkarboden. På väg dit rafsade jag några renfanor vid vägkanten och ett par rönnkvistar som under dagen välkomnade alla besökare. Tyckte själv det blev en vacker bukett höstlik bukett.

     Min lilla, lilla gammaldags blomrabatt. I min barndom hade vi alltid ringblommor, blåklint och slöjblomma som rabatt vid grönsakslandet. I år roade det mig att göra en sådan om än riktigt mini. Vacker blev den men slöjblommorna är redan utblommade.

     Denna vecka blir som det alltid brukar vid den här tiden, man får egna all tid  till både bärplockning och saftandet. Finns tillräckligt med bär på buskarna och t.o.m. blåbär finns i skogen så det räcker. Hallon har vi hittat endast några liter.

     Fortfarande varmt och skönt med 19+ nu när kl snart är 22. Lagom värme nu tror jag att många säger.
     Önskar er alla en fortsatt skön tisdagkväll. Ha det så gott, vi ses.

2 kommentarer:

Pettas sa...

Ett riktigt härligt liv har ni haft och säkert fortfarande har, fastän kanske utan alla barnen. Vilka minnen de får de yngre. Minnen för livet.
Att steka plättar ute är också något alldeles speciellt och inget smakar bättre än det.
Skönt att ni inte körde på grund fastän ni kom från "fel" håll runt holmen.
Buketten är ljuvligt vacker; tror jag måste ta en liten kort promenad för att plocka renfana. Rönnbär har jag hemma på backen.

Skaparglädje sa...

Så fina minnen era barnbarn får, och plättar är ju verkligen värt att vänta på.
Tur ni hittade hem igen där ute på sjön.
Så enkel och fin bukett du fick till med renfana och rönnbär. Fint i all enkelhet.
Trevlig Helg!