söndag 6 oktober 2019

Dop och annat

 
    I går döptes minstingen i vår släkt och fick namnet Knut Tore Elias. Skojigt nog ser han ut som en liten knut när han drar ihop sig.
    Knut hade det bra i sin pappas famn under hela ceremonin.
                                Tårtan var jättefin med garnering gjord av barnets mamma.

  Hans Häggblom förrättade dopet och närmsta släkten var närvarande. Trevligt att få se så många finklädda barn i olika åldrar från olika familjer. Ett trevligt inslag är när man får se små gossar i kostymer eller finbyxor, vitskjorta o byxor. Lite vanligare att se flickor finklädda för de vill ju ha lite mer av det vackra även i vardagslag.


    Ett litet under har skett i min blomvärld så här på höstkanten. Trillingblomman som jag skrev om tidigare skulle hamna på tippen om den inte blommade i sommar sprudlar nu av vackra blom. Den tog tydligen mitt hot på allvar.
    Den har fått stå på verandan i det varmare hörnet på samma ställe som i fjol. Den har fått samma skötsel så verkar som den väljer själv när den vill blomma.

            Passar ju mycket bra att den blommar nu eftersom alla andra blommor redan gett sitt.
 
    Vackra höstfärger ännu och lungt väder manar till att dra iväg ut en stund så ha en fin söndag kära besökare. Vi ses.2 kommentarer:

Pettas sa...

Så roligt med ett dop mitt i allt vardagsbestyr. Lilla Knut, så rart och en mycket fin tårta fick han också!
Grattis till Tvillingsblomman som blommar så passligt.
Jag hade en jag också tidigare, för ett par tre år sedan, men på något sätt fick jag livet av den eller så gav jag bort den. Den blommade också när den själv ville.
En självständig typ helt enkelt :)

Vform sa...

Så trevligt att vi firade dopdag på vårt respektive barnbarn nästan samtidigt! Alfons heter vår lillkille ... ett namn som min far hade som extranamn ... men främst ett namn från sagornas värd! Ett sånt namn fick även hans båda storasystrar!
Roligt att få vara med och se hur snabbt de växer ... tiden går ju alldeles för snabbt!
Så vacker blomma du har!!
Må så gott .. si ses!