måndag 19 augusti 2024

Frossa i naturens godsaker

        Ja så kan man säga denna sommar  då det finns så det räcker o blir över av både kantareller, hallon,blåbär och mer därtill. En kantarellsmörgås, det är smaskens det enligt mig.


Jag som inte brukade hitta nämnvärt med kantareller har hittat väldigt många i år. Känns som att gräva efter guld tror jag, vilken lycka att äntligen hitta dem. Riktigt guld bryr jag mig inte särskilt mycket om men ååå dessa goa guldklimpar.

          Att hitta de ibland så välgömda kantarellerna ger nog en tillfredställande känsla.

     Blåbären likaså men de hittas ju nästan varje år. Numera är det ju mannen som plockar så själv står jag för pytteliten del av det plockandet men de ska ju även omhändertas sen och den delen står jag för. 

     Blev inte mycket vinbär här i år trots att vi har vita, röda, gröna o svarta, varför vet jag inte. Allt är tillvarataget och tur att nära och kära vet vilka bärfantaster vi är så det blev bara att hämta ett ämbar röda vinbär hos ena sonhustrun och ett med svarta vinbär från syster yngre. Detta tillsammans med hallon o blåbär räcker sen till många saftglas.


      Här ser ni, det finns fler som älskar våra bär. Plättkalas med de tre yngsta barnbarnen blir det nu och då till deras glädje.

     Brukar säga att den här tiden på året vill inte tiden riktigt räcka till och så känns det nog just nu. Som pensionär kan man ju ta det lungt men när ens natur är något annat. 
     Den här veckan är Juthbackamarknaden i antågande och där skall jag själv vandra runt och titta på allt möjligt och träffa folk. Mannen säljer sina cyklar där så jag får åka snålskjuts och ha ett litet bord med mina hantverk på samma plats. Kanske ses vi där?
      Hörs igen en annan dag, ha det gott.


1 kommentar:

Äventyret framtiden sa...

Kantareller, jag säger bara kantareller! Njut för min del också!