måndag 29 november 2010

Dekorationer ute

Nu har vi haft lillajulen denna helg och vid den tiden brukar mina juldekorationer där ute ta vid. Jag skriver mina för det är nog jag som ivrar mest för alla små lampor och lyktor.
För ca nio år sen när vår son studerade i USA så var även vi resten av familjen dit och körde runt en del. Det var i november så i alla varuhus dukades det fram pynt till julen.
Ett helt varuhus vid namn Hobby Lobby med endast hantverkarmaterial , pyssel och pyntsaker, det var något otroligt sedd från en hantverkares ögon. Tyvärr kom jag på att man kan vara väldigt hemmablind också. På julpyntsavdelningen såg jag en liten julgran som lyste i barren och skiftade färg, jag stod där och beundrade den och hade inte sett någon sådan tidigare. Döm om min förvåning när vi sen kommit hem och jag såg samma gran vid Erkkin Halli. Detta bevisar nog hur hemmablind man kan vara.
Nåja här blir det att visa mina december uteljus. Ännu kan nog ett och annat tillkomma före den riktiga julen.
Lycktställningen som egentligen blir dekorerad i olika variationer vinter som sommar.

Trädet med fågelbordet får alltid lampor till julen.
Ladan fick också lite lampor i år. Även en tujabuske har lampor omkring sig men det fotot blev för dåligt för att visa här.
Här syns lite hur vackert snöväder vi hade i går. Det kom väldigt mycket snö så det blev nog att skotta för mannen i huset.
En riktig närbild på gnistrande snö. Otroligt skir och vacker naturdetalj.

Vi ses. Ha det bra.

8 kommentarer:

annika sa...

Oj vad du är flitig och dekorerar både ute och inne. Såg att du har tillverkat många fina saker som du väl ska sälja. Lycka till med försäljningen. Hoppas att det inte blir för kallt. Visst är det länge sen vi hade en sån vacker 1:a advent?
kram

Käranån sa...

Så vackert du har pyntat med ljus och lampor. Fin bild på snön!

Lyckoslanten sa...

Gillar dekorationen av lyktställningen! Jag beundrar verkligen sådana som du som gör så fint från naturen! Visst kan man bli hemmablind. Det märkte jag nu när jag var i Gamla stan och tänkte på allt fint vi har i Stundars etc. Ha en fin vecka! ♥

Vform sa...

HEJ!
Vilka fina bilder du visar!
Och vad fint ni har pyntat!
Jo det där med hemmablind, det är så sant!
God fortsättning!
Vi ses ;)

Nette Cecilia sa...

Jag slutage med att vara hemmablind efter mitt besök i Canada 2003 sen dess ser jag på allting med andra ögon ,så många fina saker du pyntat ,härligt med lite nysnö,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint du har dekorerat både här och där! Visst är det vackert med ljus nu när vi har såpass mörkt ute.
Kram

Annelis hantverk sa...

Ja visst är man hemmablind! Så snyggt med alla små utelampor tidigt denna mörka årstid!
Ha en bra dag!

Anita Tørmoen sa...

Så flott du har gjort det. Snøbildet ditt var fint:)