fredag 3 maj 2013

Virkat täcke


    Vao, ett turkos virkat täcke i mina gömmor. Eftersom jag just försökt att rensa bort en del ur garderober så kom även detta täcke fram i dagens ljus.
     Jag har själv virkat det för jätte längesen och jag kan bara inte begripa hur jag kom på idén att virka det i en sådan färg. Visst är det en vacker färgklick men inte matchar det då till vad som helst. Det blev faktiskt inte använd en endaste gång.
   Nu för tiden är ju vanliga sängar bredare än 80 cm så även det gör ju det hela lite svårare. Visst, vi har denna reservsäng här men färgen passar inte alls in där.

    Nu har det fått en ny ägare så hoppas det blir använt en endaste gång. Ettan (barnbarn) som älskar den färgen, hon ville gärna ha det och hennes säng är ju inte så stor ännu så där går det an.
    Inte klokt vad virknålen gick varm i min hand under den där virkperioden i mitt liv. Tänker mig att det borde då ha varit äldre tanter som virkade men jag hade faktiskt virkat tre sängöverkast redan vid tjugotvå års ålder. Två st till dubbelsäng och så det här till enkel.  Jag fullkomligt älskade att handarbeta på den tiden och visst sitter en liten del kvar ännu trots att mitt intresse inte är så enkelriktat numera.

   Var på promenad till skogen i dag men del blåste alldeles förskräckligt o dessutom kallt. Verkar som vi får förlänga tålamodet med att bara vänta på värmen till dess den b dehagar komma.
   Ha det så gott alla ni i bloggvärlden. Vi ses igen en annan dag, ni är såååå välkomna.
   

2 kommentarer:

Steekjes en Stygn sa...

Oj vad du har virkat! Skulle inte falla mig in att virka ett täcke. En sjal är okej men större... Nej tack. Vad bra att det finns nån som tycker om det. Synd att det bara skulle ligga i skåpet. Även här hos oss i Frankrike har vi ingen värme alls. Det regnar mest hela tiden. Otroliga mängder kommer ner. Har fortfarande värme på och går inte ut utan en stor varm kofta.
Önskar dig en fin helg.
Anje

Fjällripan sa...

Jättefint!! och vilket tålamod att virka ett helt överkast! :) När jag började virka så var det väldigt inne med aprikos och lila och man skulle ha små o stora dukar, även dukar till fönsterbänkarna och till skomakarlamporna :)) Färggrannt värre!