tisdag 24 juni 2014

Grannens trädgårdsfröjd

   Efter en dag full med barnlek behövde jag mig en liten promenad så på den vägen stack jag mig in till ena grannen som har så vacker trädgård. Där kan jag gå runt och titta om och om igen. Ni vet, på försommaren blommar en del växter och på sensommaren blommar något annat och eftersom där  är många växter så sker hela tiden förändring.
    I vår har de skalat av en del av de något risiga tujorna och de blev helt perfekta enligt mitt tycke. När de har bar stam nertill så blev de betydligt skirare eller vad man skall kalla dem.

   Det finns fler lite ovanligare granar men denna tar nog priset. Kottarna står uppåt som små ljus.


    Tänker här bevisa för husfrun själv att hon har många olika växter som blommar just nu. Några foton lyckades inte så visst fanns fler än vad jag visar här.
      Böjar med Bellis.

                                                            Sibirisk vallmo.

                                                    Akleja, men vilken sort vet jag ej.

                                                                       En blå-vit akleja.

                                                                            Vallmo.

            Svängde mig bort från vallmon och vad står där och kikar på mig om inte högste chefen i denna trädgård. Det är väl fågelskrämman som bestämmer vilka som får äta bär o frön där eller?

                                                      Rosenkrage.

                                                                          Daglilja.

                                                 Vit, låg akleja men det egentliga namnet vet jag ej.

                       Jo här är ju även vakten med sina falkögon men ugglor är minsann även skräckinjagande.

                                                              Nejlikrot.

             Jaha, ja då hade vi här dessa båda som jag inte har en aning vad de heter men lika vackra ändå.         Så en bild av sittplatsen omringad av hela stora rabatten. Frun i huset fick så lov att gå och kika runt i sin rabatt med mig i släptåg men det verkade hon så gärna göra.

                    Hej hopp, här är det en som vågar kika fram något ögonblick.  Denna skulle även jag vilja ha, tyckte att den var ett så trevligt och trovärt blickfång.

                    Två olika sorters nävor men drar mig till minnes att jag såg kanske fyra olika sorter.


     Trevligt att låta nävorna bilda en matta under syrenhortensian. Efter en kort tid står de i full blom efter vad knoppar där fanns.

      Frun borde få sig en blombukett efter att jag fått gå runt med kameran men i slutändan var det jag som gick hem med en blombukett. Hon hade så mycket av törnrosorna som inte jag har så jag säger bara tack tack.

    Nästa helg hoppas jag få se fler intressanta trädgårdar  när  de öppna trädgårdarna visar sin prakt.

     Midsommaren fylldes med aktiviteter trots att jag trodde den skulle bli alldeles lugn. Knytkalas med de allra, allra närmaste var trevligt, likaså umgänge med barnbarn. Sist en liten utflykt i veteran volvon och dansbandsmusik via kassettbandspelare. Borde kanske haft stora solglasögon och prästkragar i öronen så hade jag passat in lite men tyvärr, det hade jag inte.
     
    Kockan är över midnatt och jag skall leka även i morgon så jag säger allt gott till er och så ses vi en annan dag.
               

4 kommentarer:

nattugglan sa...

ja det va en fin vandring bland fina blommor! Den blåa blomman som du inte visste namnet på är en bergklint..en gammal bondeväxt..jag borde ju ha den, haha..o sen är det inte törnrosor utan Finlands vita ros http://www.odlablommor.com/vita-rosor.php
´Du får hälsa åt grannen att hon hade en välskött trädgård! Kramar

Evas Pyssel sa...

Så många fina blommor. det är roligt att gå omkring i Öppna trädgårdar fast jobbigt också. Man vill ju bara förändra allt hemma hos sig. Bergklinten har jag också. Du ser den på min header.Den har nog alltid funnits här fast jag har bytt plats till den.Vi bor i ett gammalt hus och trädgården innehöll såklart gamla växter.
Kram Eva

Black Iris sa...

Ojoj, så mycket fint det var i den trädgården.. Jag har också en granne som har ansat sin Tuja redan från början tror jag och den är nu ett jättefint träd. Ca 1 1/2 meter nertill på stammen är kalt.. Jättefint..
Önskar dig en riktigt god fortsättning på sommaren..

Kram Maidi

Black Iris sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.