lördag 21 november 2015

Snö över en natt

     När jag tidigt i morse tittade ut genom fönstret blev jag lycklig som ett barn. Mörkret och kölden den avskyr jag men den första snön, den är bara så underbar. När snöflingorna dalar ner och träden är fulla av snö då vill jag främst jobba på något rött handarbete, kanske för att riktigt känna att julen är i antågande.
      Vår nytillverkade gärdesgård blev genast utsmyckad med snö precis det jag drömt om, bara tomten som fattas. Knappast blir det nu  någon tomte där men väl en kärve till fåglarna.

                                       

      Här ser ni så mycket snö vi fick på en enda natt. Kanske hålls det kvar någon dag men nästa vecka lovas varmare så antar att det kommer att smälta bort.
      Flickorna som är här just nu, ja dom hade väldigt, väldigt skoj i snön men farmor var visst rätt barnslig där med.
    Jag bad att de skulle sova över så skulle vi ha en ordentlig pysselkväll och det ville de så gärna. Vi har gjort rätt många trevliga julkort som de skulle dela till sina kompisar. På mässor är självhäftande tomtar, änglar, guld och glitter rätt billigt så det har blivit en del inköpt. Passar väldig utmärkt att ha lite till hands för t.o.m. treåringen klarar att klistra så som hon vill.

      Ha det mysigt ni med i den första snöyran och må så gott. Vi ses.

4 kommentarer:

Vform sa...

Visst var staketet vackert i förra inlägget ...
meeen snäppet vackrare som vintermotiv!
Härlig bild på barnen :)
Ha det bra!

Nette Cecilia sa...

Så vackert staketet blev med snön och ni hade nog mycket mera än vi igår ,fast i natt har det fyllt på ordentligt här med ,kramen Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, vilken fin gärdesgård! Precis så ska dom se ut!
Och så snö till det, helt underbart, jag är avundsjuk så det förslår, vi har bara lite rimfrost här vi! Älskar snö som ligger kvar och är vit och fin!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Åh så mycket snö hos dig !! Jag håller med om att den första snön är lite magisk. Och vacker. Jag är bara så rädd för halkan. Vägen här är smal och blir smalare när snön lägger sig. På julafton önskar man verkligen att det ska dala ner stora vackra snöflingo. Då blir det stämning precis som på julkorten .
Kul att pyssla med barnbarnen. Förr brukade vi alltid göra smällkarameller, stora. de hade till slut en hel hög. Nu är de för stora för sådant. Har bara en liten pysselfia kvar.
Kram Eva