fredag 18 december 2015

Bullbak, promenader och skoljulfest.

     Nästan så jag trodde att bagaren (jag) sagt upp sig här hos oss men så mindes han de goda vetebullarna eller längderna bland alla de goda småkakorna som bakades i barndomen.

    Vetekransen brukar bli till från det gamla beprövade receptet som funnits i mitt huvud snart hela mitt liv höll jag på att säga.  Jag gillar det receptet men skulle någon fråga mig exakt hur mycket av olika ingredienser så kan jag knappt svara, kanske på ett ungefär men t.ex. prövas mjölmängden tills det är ok.
   I julkransarna brukar jag förutom smör, kanel och socker tillsätta mandelmassa som gör det så ljuvligt gott. Jag kan säga att bakandet har bedarrat något enormt här hos oss men bullakransen och pepparkakorna är nog nästan ett måste här vid julen.

       Här om kvällen fick vi vara med på första skoljulfesten efter si så där 25 års uppehåll. Det var jättetrevligt att se alla glada uppträdande och festklädda barn. I alla skolor ryms inte far eller morföräldrar med men ännu går det an i denna skola. Hoppas vi får vara med även nästa år.

     När festen var slut så drogs vinsterna som Hem o skola föreningen ordnat och tänka sig att där vann jag söndagsbuffé för två till Uffes mat o café. Dessutom fick jag dessa vedklabbar, rätt skoj det med. Eftersom jag aldrig varit någon vinnarperson vid lotteri så blev jag förstås jätteglad att få njuta någon söndag med gubben från Uffes goda söndagsbuffé.

 Under en promenad måste jag börja granska snökristallerna lite mer här på gräsmattan, de såg ju så ovanliga ut. Jag kunde bara beundra och förundras av  naturens skickliga skapande i isen. Denna gång såg rim-snökristallerna ut som små blad. Inte riktigt bra bild men min kamera förmår inte bättre vid sådan närbild.

    Här är just nu 1+ så jag tänker mig halka bl.a. men till eftermiddagen lovas snö så jag väljer att hoppas på detta. Ha nu en trevlig helg alla så här dagarna före dopparedan. Vi ses.

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Grattis till vinsterna...roligt när man vinner någon gång.
Kan känna doften av nybakat hem till mig. Vilken fin krans du gjort.
Trevlig Helg!

nattugglan sa...

grattis till vinsterna!,,Det är kul med barnbarns julfest..vi har oxå varit till Vörå då de va mindre..men nu ryms man inte med, det är väl för många där redan.Bullakrans är ju kul att baka, din såg himla fin ut.trevlig helg.

Rantamor sa...

Grattis till dina vinster, att vinna ett restaurangbesök är ju en högvinst,
och ved också...har ni vedeldat ??

Julkram till er båda.

Tjingelingen från Rantamor.

Evas Pyssel sa...

Vilken härlig saffranskrans. Och från mig med ett grattis. Kul att vinna.
Ha en mysig julvecka. Kram Eva

Janne i Fagerlia sa...

Den hvetekransen så virkelig god ut. Ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

Isa sa...

Önskar dej och din familj en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År.