lördag 26 december 2015

Julfirandet fortsätter

           Två njutbara dagar med barn och barnbarn, god mat dryck och godis så har helgen börjat. Ute går hårda vindar men det stör ju inte inomhus.

           Med en sann och givande bok i handen avnjöt jag förmiddagen i dag i soffan. Lite ovanligt med en bok i min hand men jag brukar alltid låna en eller två böcker inför julen  ifall jag skulle få ett infall att läsa. Ni vet ju redan att ett handarbete vanligen passar bättre i min hand.

     Boken är nu utläst och en stickning kommer nog att pocka på min uppmärksamhet i kväll.

     För här sitter nu mannen och jag och stirrar in i dumburken höll jag på att säga. Jo vi tittar på TV men har hunnit vara på kalas på eftermiddagen.

     Tårtan var en bil men vilken årsmodell det var det kan man bara gissa. Oj oj vilket jobb att garnera så här men nej, mamman i huset säger det går bra om än det inte alltid blir så fint. På tårtan fanns 8 ljus, ett för lille gossen och sju för ettan.
    Gossen blev ett i dag och ettan blir sju i morgon. Tvåan hade redan fyllt tre i september. Jag njuter något hejdlöst av dom alla tre. Dessutom en härlig nyhet ifall jag inte redan avslöjat att inom någon vecka blir vi farmor och farfar för fjärde gången men denna gång i den andra sonens familj. Härligt.

       Nu kommer nog sticksömmen fram istället för en chokladask. Törs inte öppna ännu en ask eftersom jag aldrig tar en bit, nej det blir alltid många. När det åter blir vardag måste detta frossande bedarra, det tror jag vi alla är beredda på. Ha en fortsatt skön helg. Vi ses.

1 kommentar:

Rantamor sa...

Men alltså grattis vad ni framkallar barnbarn där på finska sidan,
här är det då lugnt...
tror jag iallafall vi har ju som ingen insikt i det hela men många funderingar,
och att vi har tre barn och tre barnbarn är ju ingen bra utdelning,
och när ingen vill som göka på å skaffa en till så stannar vi nog vid tre.
Men tre är bra, vi är nöjda och vi har ju som gjort vårat.

Tjingelingen vänner och ha fortsatt trevlig 2015.