lördag 24 december 2016

God Jul och inredningsdetaljer

      Så här dan före dan sitter jag i soffan och njuter när allt är pyntat och klart i vårt hus. Det är rätt sent så om några minuter övergår vi till julafton.
      På bilden här ser ni mina ljusbollar som jag är så helnöjd över.
      Köpte dem för flera år sen på en nattmarknad i Bangkok. Då fanns inga likadana här hos oss. De fanns lite överallt på den marknaden och minsann billiga så jag var såld på dem. Köpte två uppsättningar, en i gul naturvit o rost och en i grön, brun o naturvit. De blev aldrig uppsatta utan stannade i skåpet i flera år.
     När de sen blev moderna här hos oss så gillade jag det vita och dessa är rätt färgstarka. Nu till denna jul tog jag fram dem och fixade lamporna i dem. Lampor fanns visst med men i Thailand har de annan el och jag fick  vanlig stickkontakt med att byta till. Tror det var den lilla grejen som gjorde att de fick stanna i skåpet så länge. Nu köpte jag faktiskt nya led-lampor till dem, det var enklast så. De är riktigt vackra runtom spegeln så nu är jag helnöjd.

     I samma veva kom jag mig för att fästa lamporna i denna väggprydnad som också fått hänga på väggen utan ljus i något år trots att meningen var att den skulle lysa. Gjorde en likadan till ena sonen och en rya med ljus till andra sonen i samma veva som denna blev till och de blev visst klara  på momangen men inte min egen.
     Nu är den i alla fall klar och jag är helnöjd. Det man inte gör klart genast brukar vara svårt att få fixat.
     Väggprydnaden är gjord av en träram som min man gjort, galler har jag vikit på. Det vita är av linnepapper som jag rivit sönder och mixat. När man sen doppar det i den vita geggan så fastnar det. Ju tätare man vill ha den ju fler gånger doppar man men den måste torka emellan. Ljusen fäster man på bästa vis där bakom.
     Båda grejerna jag visar är ju mera inredningsgrejer och inte julprydnader men väldigt trevligt att de blev klara just nu.

     God Jul och ha det skönt med nära och kära. Vi ses.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

God fortsättning på Julen!