söndag 17 november 2019

Hantverksmässan 2019 i Tammerfors


         Fredagen spenderade jag på hantverksmässan i Tammerfors. Den mässan ger nog själ för att vara Europas största hantverksmässa. Jag har då ingen annan fakta om detta annat än vad jag själv läst på nätet. Allra första gången jag var dit var ena hallen full med hantverk och stenmässa i en annan.
   I nuläget var det olika hantverk och material i två stora hallar. Sen fanns designade kläder och modevisning i en tredje hall och mathantverk i en fjärde hall. Tänker man att hinna se allt på en dag så går man bet. Jag själv brukar välja lite vad som intresserar mig mest, därav blev de två första hallarna mera genomgånget för min del men visst han jag ta en liten titt även i de andra.

      Varje år finns materialpaket med något nytt. Dessa bollar med skinnpapper var åtminstone nytt för mina ögon men väckte tyvärr inte mitt intresse för att köpa materialet.

                       Tavla med bildtyg och lampor bakom. Rätt trevlig i denna vintertid.

    Julgranar kan man ju sticka eller? Tar ju inte mycket plats för den som har trångt med utrymme. Syns inte här men i den fanns små lampor som lyste upp hela granen.

   Trots att massor av hantverk, idéer och steg för steg visningar finns på nätet i dag så är det nog en annan känsla att få ta del av alla idéer och fina arbeten på en mässa.
   Trender kommer o går även inom hantverk så jag tyckte mig fortfarande se rätt mycket av garn, mönstrade tricootyger, kortmaterial och dylikt. Nya material finns med varje år som t.ex. skinntyget jag visade med bollarna på bild två.

    Vi kom dit med egen bil ca elvatiden. Det var proppfullt överallt att parkera redan då. Vi gick från bilen ca halv kilometer och det gick ann men det tar sin lilla tid när alla skall ha parkerat. Jag rekommenderar de som far med egen bil att vara ute i god tid. Min man som inte varit med på den mässan på väldigt många år trodde knappt det var sant att det var så mycket folk. Själv tycker jag att det bara blir mer o mer.

    Söndag nu med snö och mulet. Inplanerat en promenad men känner mig verkligen inte peppad för sådan i dag. Skön söndag till er alla. Vi ses.
   
   

4 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Visst är det bra att folk är intresserade av hantverk men för mycket och trångt är inte roligt när man går där själv.
För mig blev det inte iår så nu väntar jag på nästa år istället.

Pettas sa...

Det är absolut en mässa jag gärna skulle besöka men det blir nog inte av i alla fall.
Därför är det fint att få vara med på ett hörn via dig istället. Tack för det!

Vform sa...

Borde ha möjlighet o tid att va över natten och spendera två dagar på den mässan!
Jag valde resa till Sverige i stället. Passade på efter besök och övernattning hos vänner att besöka Taxinge julmarknad! Sevärd den med!
MEN huvudet är överfullt med allt möjligt ...

Dilek Kolat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.