söndag 20 september 2020

Vår vackra natur

       Mosavatten, ja den lilla sjön bjuder på härlig natur med mossa o lite sumpmark runtom. Nya plankor att gå på har någon fixat denna sommar på en del av strandlinjen. Tackar för det, blev betydligt lättare att gå än vad det var i våras.

     Man kan fiska där, det finns info med pris och sådant på anslagstavla. Nu var ju inte vi ut för att fiska, vi hade inte ens metspö med.
     Med både lunch och kaffe i ryggsäcken åkte syster yngre och jag dit för att njuta av det vackra vädret och den fina naturen som vi pratat om flera gånger hur nära vi egentligen har till lite vildmark.

  Ingen lång vandrings precis eftersom vi då hade behövt gummistövlar om vi strosat runt hela sjön

                                     
                                            
    men vi han ju också testa alla bryggorna och sittplatserna för det blev faktiskt kväll innan vi åkte hem igen. Behöver väl knappast berätta att pratmusklerna blev väl använda också. 
       Inte en endaste älgfluga hade vi på oss men väl på väg hem vek vi in på annan skogsväg för att se om det fanns några kantareller men huuu så många älgflugor vi fick på oss där. Det blev sist och slutligen snabba ryck att ta sig bort från den skogen.

     En riktigt härlig dag med bara njutning till fullo och ingen brådska någonstans. Är riktigt glad över att syster yngre verkar vara samma sorts "skogstroll" som jag själv eller är det bara så att vi älskar naturen så mycket.
     Skön söndag till er alla. Vi ses.
Inga kommentarer: