söndag 6 december 2020

Finlands viktiga dag

Vår självständighetsdag, en så viktig dag för oss finländare.
Hos oss firas inte dagen med någon fest men ack så många gånger tankarna går till de som offrade sitt liv för vårt land. Ja likaså med alla de som stod ut många år i kriget, kom välbehållen hem men ack med hur många ärr i själen får man undra.

     Tänker på min far som befann sig vid fronten och levde sammanlagt fem år med kriget. Trots dessa fasor klarade han med glans att vara en bra far för oss barn. Ju äldre man blir ju mera tänker man på vilka fasor de måste ha varit med om. Känner tacksamhet särskilt varje självständighetsdag när tankarna går till krigsveteranerna och vår lycka att få vara ett fritt land.


     Eftersom dagen går i blåvitt här så får också min stickning just nu gå i blåvitt. Tänker ta en sväng till ena sonen och gratta honom på födelsedagen. 

    Ha en fortsatt bra dag trots det mycket mörka vädret. Vi ses igen en annan dag.
 

3 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Vi firar lite grann varje Självständighetsdag men mest på grund av att Uffe har födelsedag idag. Sen ser vi på balen om det är en bal, vilket det förstås inte är i år men det var ändå ett trevligt program. Tankarna går alltid till dem som offrade sina liv för vår frihet.
Ha det gott!

Lyckoslanten sa...

Ja, kära våra pappor som offrade så många år av sina liv i kriget!
Jag skickade e-post till dig! :o)

Rantamor sa...

Önskar en trevlig advent till er, och hoppas ni slipper den här
skräckblandade pandemin. Här i Sverige har vi igen så mycket smitta att man knappt vågar
sig ut ur huset.
Men vi poar på och renoverar för fullt i vårt nyköpta hus.
Hälsningar från Rantamor och Rantafar.