måndag 14 juni 2021

Tripp till Bergö

      Blev en liten tripp till vackra Bergö helgen som gick. Vädret var ljuvligt när vi kom dit men så fort kvällen nalkades kom det sjörök in så man såg inte särskilt långt.

     Dagen hann vi ändå spendera i denna vackra miljö med vandring och njutning vid vattnet. Alltid träffar man någon också från hemtrakterna. Fredagen bjöd på vackert väder så vilken tur att vi hade två cyklar med. Först tog mannen sig en tur och sen behövde ettan och jag sträcka på benen. cykelfärden helt njutbar längs vägen som smög mellan alla vackra stugor med trädgårdar. Det ända jag saknade var fåren som jag såg i flera hagar i fjol, de lyste med sin frånvaro denna gång.

                                   Och som jag älskar alla dessa gamla gråa båthus och lador. 

     Som ni säkert såg så hade vi äran denna gång att ha äldsta barnbarnet med som gjorde sitt till att utflykten blev så trevlig. Vi trivdes förträffligt med att få ha ungdom med. Här är det en tjock bok som skall lusläsas.

                              Här njuter vi ett tag innan natten bjuder på häftiga regn och åska. 

     Hade dock inte ro att bara sitta i husbilen för hela lördagens regn så vi åkte iväg till Vasa Topcamping. Har hört gott rykte om denna camping så vi var rätt nyfiken om än den inte känns så långt hemifrån. Den var riktigt trevlig och trivsam dessutom rent och snyggt. Mycket vattenutsikt, liten simstrand och på gångavstånd intill Vasa centrum.

       Här bara en liten glimt från ena hörnet på den campingen. Rätt stort utrymme där faktiskt.


Väl hemma igen gick jag varvet runt vår tomt och beundrade allt som slagit ut och växt så mycket. Moscow krasavitsa syrenen den var så enormt vacker. Dålig bild den nedre men ni ser den blommar bra.        Även en del pioner har slagit ut. Lite nostalgi över dem när de fanns med redan i min barndom och de är ju bara för ljuvliga. Nu har jag fem pionbuskar och varje år när de blommar tar jag in en och byter till ny när så behövs, således njuter jag av dem fullt ut både inne och ute ända till den sista blomman

   Inte verkar det ha regnat lika mycket här hemmavid som det störtregnade på Bergö men regnet behövs och nu ser det ut som regnet som lovats i natt är på kommande. Hoppas på lite mera. 

                Skön kväll till er alla, vi ses.
1 kommentar:

Bibbis blandning sa...


Jag är väldigt förälskad i gamla hus och bodar som grånat.
De är så vackra och blir ett med berg och natur.
Tack för att du delar med dig av allt det vackra du har omkring dig.
Må gott och var rädd om dig.