lördag 28 augusti 2021

Höstkrans o annat

     I dag efter att vi kom från skogen fick jag för mig att binda en höstkrans, det finns ju så mycket vackert att sätta med just nu i kransar.


   Jag hade plockat tre olika sorter växter i skogen som jag inte har en aning om vad de heter och här syns de tyvärr inte. Jag fyllde ju på med kvistar från våra egna tuijor därav trollades de andra bort tyvärr.
 Blev ingen vacker krans, lite sned o lite mindre rönnbär här o mera där. Jag använde en annan sorts järntråd och den var inte alls bra, hade riktiga problem att få allt att hållas på plats. Den får i alla fall duga, en färgklick på vår dörr är den i alla fall. 

Och svamptider är det ju nu. När två av våra gossar var här en dag drog vi till skogs och letade kantareller. Nöjda gossar här som fått gräva fram några bland gräs o kvistar.

Och det lyckades bli hela 3 liter. Har aldrig lyckats hitta så många, ja egenltligen har jag alltid bara hittat någon få här o där.

Men dessutom finns ju svampar i alla färger o former. De går ju bra att bara njuta av att se på också de som inte går att äta.

T.ex som dessa, visst är de fina med sitt mönster.Och denna med alla sina taggar.

Strumpan på stammen säger väl att denna är väldigt giftig eller?

Och så denna vackra riska som matchar till höstens blåbärsris.

Önskar att man kunde äta dessa när de är så många men jag är en riktig amatör i svampskogen så det blir bara gula kantareller och trattkantareller för min del för de kan jag vara säkra på numera.

    Vandrade i dag längs enkla skogsvägar medans mannen plockad ett ämbar lingon. det var så otroligt varmt o vackert med solsken efter allt regnande. Nu är lingonen färdig rensade men jag tänker låta dem stå till måndag, då får de bli sylt. Mannen var inte helt nöjd med dem, tyckte att de nog borde vara mera mogna men jag gillade dem eftersom sylten då blir lite stadigare.

    Veneziaden blev inte som vi tänkt eftersom snuva nu spökar här. Knappast vill någon i dagsläget träffa nån med snuva så vi bestämde att hålla oss hemma. Går bra det med när man bestämmer sig för det. Ha en skön kväll alla, vi ses.

3 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Håller med dig.....så många vackra svampar det finns. Konstverk. Den där mörka med ljus kant stannade jag till inför när vi var i skogen senast. Har aldrig lagt märke till den förut. Men det är ju kantareller man vill hitta. Och det går ju faktiskt denna blöta sommar.
Mycket elände med snuva och hålla avstånd och allt. Så trist det här året har varit när det gäller umgänge. Hoppas vi snart landar i vanlig vardag igen.
ha det fint. Kram Eva

Evas Pyssel sa...

Glömde skriva att kransen är jättefin. Blir sugen på att göra en liknande. Mycket rönnbär i år. //Eva

Bibbis blandning sa...

Kransen blev väl jättefin. Jag gillar det som är lite annorlunda och eget så den var toppen.
Vilka härliga svampbilder.
Ser att du haft gott plocksällskap i skogen. Det gäller att börja i tid.
Tack för att du delar med dig av dina bilder.