måndag 25 oktober 2021

En vanlig dag

     Inget speciellt jag har att berätta om denna dagen, ok det med eftersom det lika gärna kunde vara något otrevligt som något trevligt man har att berätta om.

    Faktiskt, jag är rätt nöjd med dagen då jag kom mig iväg på lite längre promenad. Mulet och kulet som det var så kan jag säga att promenaden drog inte alls men jag tvingade mig iväg eftersom det bara blivit småsnuttar jag vandrat den senaste tiden. Nästan så jag tycker latmasken i mig tar överhanden på motionsfronten så den skall tvingas bort.
     Vackert trots det kulna vädret som nog höll på att avta.

Väl hemkommen igen var vädret så vackert att jag stannade ute en stund. Stod på sydsidan och solade 10-15 min efter hemkomsten. Det brukade jag ofta göra när solen skiner och ta vara på det dyrbara ljuset som är så nödvändigt denna årstid. Jag fröjdas ju inte precis över höstmörkret och vintern så lagra det lilla ljuset är nog så viktigt.

Längs vägen fann jag massor med de små kottarna i några alar. Knep dom bästa kvistarna för att förgylla lite i "bromstrumman" som är full med granris. Tror faktiskt inte jag sett så mycket alkottar tidigare på samma ställe.

Till vår dörr har jag tidigare bundit ihop en krans av blåbärsris. Blev inte riktigt nöjd eftersom jag tyckte den blev för tjock. Använde en inköpt stomme men jag gillar bättre de egna hemmagjorda stommarna som är av vide och lite smalare.

    Utebyttorna blev ordnade för någon vecka sen och är fortfarande riktigt bra. Hade först lagt bara kärleksört o blåbärsriset i denna men så längs en väg fann jag så vacker renfana så den fick pigga upp ännu lite mer här.
    Blev erikorna i år också. De är ju så vackra men känns ändå som de är gravgårdsblommor trots att de finns lite varstans. 
    
     Till sist måste det bara också bli en bild på kärleksörten. Den gillar jag verkligen, den är ju grön och fin och orkar stå hela sommaren utan att dingla hit o dit vilket många andra blommor gör. Att de dessutom blommar denna årstid är ju det bästa när allt annat är slut så ni ser på grund av dessa kunde jag säga att jag har sommar ännu.

     Denna vanliga dag fortsatte med matlagning, tvätt, strykning, korttillverkning, lite paketering och annat dittan o dattan.  Ha det så gott alla som kikar in, vi ses.

1 kommentar:

Bibbis blandning sa...

Du har det så fint och pyssligt där du bor.
Jag förundras alltid över att du hinner med så himla mycket.
Själv tycker jag att jag går på en väldig sparlåga sedan lång tid tillbaka.
Då är det inspirerande och mysigt att komma in till dig här och se alla dina vackra bilder och läsa om vad du gjort sedan jag sist var här.
Tack snälla du för att du delar med dig.