måndag 9 maj 2022

Mina växter

 Morsdagen i går och jag bjöds på både blommor, godis och god mat. Dagen blev så fullspäckad att jag inte ens hann göra ett inlägg här. Kommer nu att bjuda på lite växter i mina fönster som är ett helt virr varr överallt.

     Mitt trädgårdsintresse som jag tycker gått i stå för länge sen har vaknat till liv igen. Önskar faktiskt att det hållit kvar i stå men det är nog möjligen all inspiration man får ta del av här på nätet som gör att det åter börjar blomma upp.
     Vill både ha vackra blommor o nyttoväxter men försöker hela tiden bromsa mig själv. Tack och lov har jag ju min man som också är intresserad så bara vi får hålla det på en rimlig nivå så skall detta väl gå an. I slutet av mars sådde jag några frön av hundreds and thousands tomat. Har nu tre plantor framför söderfönstret och tänka sig, de blommar redan bra, har dessutom början till små kartar. Vågar ju aldrig tro att detta kan lyckas men tanken är den att den stora krukan skall stå på verandan som en blomma och då får de bli till vad de vill. Tyvärr har jag redan sett något enstaka löss på dem så peppar peppar, vi får se hur detta fortsätter.
    
    Så har jag ju två stora hängpelargoner och två fuxior som övervintrar men detta räcker nu inte så jag tog skott från pelargonerna och har nu tre till. De är ju nästan de lättaste skötta av alla veranda blommor som jag vet av.
     Begarrankan övervintrar i ett vanligt köksfönster och har lagt sig till med några knoppar som jag väntar med glädje på. Tyvärr gillar jag inte när rankorna dinglar hit o dit så jag klipper bort en del vart efter. Låter ändå alltid en del knoppar finnas kvar.

     Fuxiaorna har en del knoppar men hoppas på bra mycket mera sen de får komma utomhus.
    Sen var det ju det här med palettbladen som jag fick från syster yngre i fjol.En grön och en röd har övervintrat i vanligt fönster. När våren närmade sig klippte jag av allt och satte en hel drös med nya skott så här ser ni en del. Skall ge bort också till den närmaste kära släkten eftersom alla verkar vilja ha dessa nu.
Till sist så hade jag även sådd betuniafrö som inte grodde men en annan trädgårdsivrare bjöd mig då att få några från henne vilket jag gärna tackade ja till. Riktigt bra plantor med knoppar redan har de blivit.
Faktiskt ganska nöjd med alla mina växter just nu.
Alla dessa blommor som jag visat nu är ju tillägget så här års, därtill finns ju också de växter som jag har året om men kan knappast ösa över er några fler att beskåda just nu. 

Längtar och väntar på någon värme men kan gissa att de flesta av er gör samma sak. Kliar i fingrarna att få peta ner några frön för kommande grönsaker också så salladen den är sådd men gror knappast förrän värmen kommer.
Ha det bra alla ni som kikar in, vi ses igen en annan dag.



2 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Snart kan du påta ner några frön för kommande grönsaker. Medan du väntar på värmen kan du njuta av all den fägring du har i dina krukor. Härligt att få följa med så här från sidan om. En blandning av bikarbonat, diskmedel och vatten brukar hjälpa mot löss.Bara att spruta på.
Ha det gott!

Hantverkarglädje sa...

Tack för tipset. Brukar testa med såpa o vatten mot ohyra men det här med bikarbonat är nåt nytt för mig så hoppas det tar bättre.