söndag 19 juni 2022

Hos syster äldre

       Förra helgen var vi bjudna till syster äldre. Hon bor så vackert ute vid sjön så jag hade tänkt mig att ta fina bilder att visa er här. Jo visst tog jag bilder men det var första dagen jag riktigt satsade på att bara ta foton med min nya telefon. Döm om min förvåning när endast några bilder fastnat. Frågade en dag äldsta barnbarnet vad jag gjorde för fel och kan ni tänka er att hon säger jag trycker för långsamt. Du milde tid och jag som alltid fått påpekan om att jag inte behöver trycka på allt som om det bränns. Jag hade ju försökt ta det lugnt för att kameran skulle ställa in sig. Jo nu är det i alla fall klart att nu får jag trycka snabbt på denna nya telefonkamera.

     Ena bilden från deras veranda med morgonsol och det vackra gamla loftet. På ena endan växer klätterhortensia över hela väggen och den var full med blomknoppar, riktigt harmt att den bilden inte "fastnade". Dessutom har hon stora vackra rhododendronbuskar som stod i full blom och den bilden "fastnade" inte heller. Så man kan göra bort sig men nu vet jag ju bättre med detta. Det är bara att fråga en trettonåring när man inte själv 70plussare inte vet.

     Här är vi syskonen Nyman. För den som inte vet så är det jag klädd i grönt. Bara en liten glimt av havet här trots att vi sitter invid bastun som är näst intill omgiven av vatten. 
      Detta blev en mycket trevlig dag då vi inte träffats alla sen pandemins början så tack syster äldre.

      Sen blev ju inte denna vecka så trevlig eftersom vi båda fick häftig influensa och hostar fortfarande som tok. Testat hemmatest men inte corona enligt det. Vi skulle resa iväg med husbilarna på tisdag men därav blir inget just nu, både gubben och jag är nog för tama ännu. Midsommar stundar och jag tänker, den får bli som den blir bara denna hosta börjar ge med sig.

           Ha det bra alla som kikar in vi ses.

2 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Jo så kan det gå med nya saker innan man får in det rätta känslan!
Kul att få se dina syskon och säkert fint där runtomkring som inte fastnade på bild men du beskrev det ju så bra.
Krya på dig och ha en fin midsommarhelg!

Äventyret framtiden sa...

Vilken lycka det är att det finns yngre förmågor som genast vet vad som fattas. Känner igen det där med mina barnbarn. De lär mig mycket.
Hoppas att ni kryar på er nu så ni får njuta av midsommaren på bästa sätt.