fredag 16 september 2022

Höstutflykt till Replot

       Förra veckan bestämde vi oss för att ta en liten höst uflykt med husbilen. Började i Vörå med ett besök till gravgården och sedan på svampletning med syster yngre o man. Svampletandet lyckades inte så bra, kanske för att vi bara letade kantareller som inte visade sig finnas alls just då. Man får ju akta sig för att välja fel svampar så därav blev det bara denna enda sort vi sökte.

    Fortsatte sedan till vårt "smultronställe" som är på Replot. Särskilt jag har blivit alldeles förstjust i den omgivningen som ger sådan havskänsla.
           Alltid vackert så det förslår vart man än vänder sig. Gillar också att meta eller kasta, det är ju alltid spännande om man får napp men tyvärr lika svårt som att leta svampar. Mannen han fick tre stora gäddor som han  valde att slänga i igen och jag då som velat ha fisken fick bara en enda riktig abborre.
      Efter ett par dagar där kom även syster yngre med man dit. Där letade vi också kantareller som lyckades lite bättre. Kom på att det nog är rätt bra att ha cyklarna med om man vill en bit bort. Kanske får vi blodad tand med att faktiskt använda cyklarna och inte bara ha dem hängt bak på bilen.

      Efter ännu ett par dagar tog vi en loppisrunda i Vasa och till sist avnjöt en mycket god lunch vid Thai House, kan varmt rekommendera detta matställe på Vasaesplanaden.

   Ingen ruska när vi åkte men väl när vi kom hem. 

                                               Såå vackert och mer färg blir det för varje dag.
     En verkligt njutbar tripp blev det men nu finns en hel del att göra hemmavid. Inget hantverkande på gång annat än den vanliga sticksömmen, d.v.s. lovikkavantarna inför vintern och julen.
     Trots regnet dessa dagar tror jag även ni andra njuter av att se alla vackra färger som naturen bjuder på. Skön helg till er alla, Vi ses.


Inga kommentarer: