måndag 22 november 2010

Julmarknad och Hantverksmässa

Den här helgen har jag verkligen fått en riktigt ordentlig dos med inspiration.
På lördagen var julmarknaden i Bennäs och där är ju alltid mycket intressant att se. Som det nu är på julmarknader så fanns där allt från tomtar, mattor, dockkläder, lyktor, kort, bakverk till lotterier m.m. Skulle ha varit många intressanta hantverk att fotografera där men tyvärr ses det nog inte med blida ögon om man börjar att fota.
Överraskande så träffade jag också två st bloggvänner, Anelias hantverk och V-Form. Verkligen roligt att träffas nångång på riktigt.

Så på söndag åkte vi då till Tammerfors. Tror att det var rätta dagen för visst var det folk i farten men man "slapp" för det mesta fram för att se de olika grejerna. Mycket intressant som vanligt men enligt min smak skulle det få vara aningen mindre av alla små grejer. Det som fastnade mest i mitt minne var några tavlor gjorda i trä.Det såg ut som han hade skrapat fram detaljer och ojämnheter i träet och satt lite färg på. Helt fantastiska tavlor med hav, solnedgång, fåglar och rimfrost i träd. Skulle ha köpt en direkt men priset passade inte min plånbok. Det andra som fastnade i mitt minne var en stor rana eller vad man kallar dem som var i ull. Hela ranan såg ut att vara tovad med väldigt fina motiv gjorda i svaga naturfärger. Verkligen fantastiskt fina motiv.
Tyvärr fick ingen på mässan ta foto heller så jag har endast några st jag kan visa. Precis när vi skulle fara därifrån såg jag i aulan några små hörn där det var utställt så man skulle rösta fram det bästa. Snabbt tog jag några foton.
Trötta och nöjda satte sig 35 fruntimmer återigen i bussen för hemfärd men ännu med en liten gnutta handarbetsork kvar eftersom både stickor och virknålar fortfarande användes i bussen.
Mormorsrutor verkar nog passa överallt om det är matchande färger.

En grön rya, lite väl häftigt men med björken bredvid var det ju helt bra.
Betongfatet med svagt vitt spetsmotiv.

Virkad matta, mycket bra på rätt plats.

Här till sist är mina hjärtan som jag åstadkommit vid bussresan. Verkligen skönt att stickning och virkning är en trend igen, virknålen är ju så enkel att ta med om man skall sitta flera timmar i en buss.
En ny vecka har börjat, hoppas den blir fin för oss alla. Vi ses.

8 kommentarer:

Black Iris sa...

Förstår av bilderna att inspirationen flödade. Hjärtan har jag också virkat en hög av, får se var de hamnar.

Kram Maidi

Lyckoslanten sa...

Det där du beskriver tror jag att jag missade. Vi gick o gick och blev trötta i fötter o huvud. Jag frågade några om lov för fotografering och då var det ok, men man ville ju inte fråga alla, så kameran fick bli i väskan. Bra att du hade med virkningen och inte lider av åksjuka! Fina hjärtan! Ha det bra i veckan! ♥

Ulla-Bella sa...

Å, der var det nok mye fint å se på. Bildene dine viser jo litt, og det ser flott ut. Slike hjerter er søte, og fine små arbeider å ha på tur:)

Nette Cecilia sa...

Bra med inspirationsmässa ,det blev ju ingen för mig den här gången ,kram Nette

Vform sa...

HEJ!
Jo tack för besöket!
Lika roligt att träffa andra med samma intresse!
Blev inget T:fors i år för oss! Tiden vill liksom inte räcka till!

Ha de bra!

Janne i Fagerlia sa...

Hei på deg! Så kjekt å lese din beretning fra julemarkedet. Sikkert trivelig å treffe bloggvenninner også. Synes den stolen med mormorsruter var utrolig flott.

Anelias hantverk sa...

Tack för besöket och den lilla pratstunden om hantverk! Roligt att få se litet utställningsbilder från mässan i alla fall!
Ha en bra dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Va kul! Hit hittade jag via Black Iris och det var verkligen mysigt, jag kommer tillbaka!
Agneta