fredag 5 november 2010

Utställning bl.a. av en 86-årig stickerska med finmotorik i sina händer

Denna månad visas Stickade dukar och även yllestickade halsdukar, mössor, babyset m.m. m.m.
Det jag vill belysa mest är den fantastiska kvinna med sina 86 år på nacken som fortfarande stickar dom skira dukarna. Att sticka alster av fint garn och med sådant mönster fordrar nog att man både har tankeverksamhet o motorik i händerna i skick.
Det är verkligen välgjorda arbeten hon har. Jag kan tacka henne för att jag har två st såna dukar i min ägo, tror knappast att jag haft tålamod att pröva på sådant jobb.


Den här gula duken är stickad av silke. Hon berättade att det är svårare att sticka av det garnet men det blir väldigt fint eftersom det glänser lite.


Även halsduken är av det skirare slaget.
Denna helg går tankarna till de nära o kära som inte får vara med här längre. Här blir säkert lungt eftersom herr Hantverkarglädje är väldigt flunsig. " Tex" knappast bjuda hem någon heller när det finns denna tråkiga flunsa här. Kanske blir det rent av en pysselhelg, inte illa det heller.
Tackar så hjärtligt för alla kommentarer och besök som jag får, det är ju det som gör bloggandet roligt. En skön helg till er alla.

P.S. Kan inte för mitt liv begripa varför det första fotot kom fel väg när det är lagrat rätt väg i min fotomapp. Tyvärr klarar jag inte att vända den så ni måste hålla tillgodo.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Underbara dukar du visar o visst är hon duktig,det där med bilder o rätt väg det är bara att hoppas nuförtiden,kram Nette

Lisbet sa...

Vilket arbete att sticka såna dukar! Väldigt vackra är de.
Även mössorna och halsduken är så fina!
Ha en skön helg!

Lyckoslanten sa...

Man får verkligen beundra många äldre och deras hantverkskunnande. Jag skulle nog inte ge mig in på det där heller. Jag äger dukar som min mamma och annan släkt har gjort. Ha en fin allhelgonahelg! ♥

Ulla-Bella sa...

Dette var vakre duker. Luen og skjerfet var også flotte:)

Black Iris sa...

Jag brukar vilja prova på det mesta men dessa dukar kan jag nog bara drömma om.
Helt ljuvliga.

Kram Maidi