måndag 25 april 2011

Blommor,is och myror

Alla har vi fått njuta påsken med underbart väder. Vet ej om det är det vackra vädret som satt energiknölarna i en väldig fart.
Påskafton var vi bortbjudna, långfredagen och påskdagskvällen hade vi själva bjudit middagar och ändå har vi hunnit "nästan"besöka vår sommarstuga. Jag skriver nästan för på bilden ser ni hur isen ligger kvar men efter ett par dar borde det gå att ta sig över. Ja dessutom har äppelträden blivit klippta och nu idag kommer drivbänken igång, nästan så jag inte tror att det är sant.Måste bara få visa att nu blommar blåsippan även här. Den är visst planterad och har övervintrat några år och sprider sig så smått.
Scilla, den är ju alltid den första som blommar här eftersom varken snödroppar eller krokus trivs hos mig.
Gräslöken har redan tagit sig bra¨.
Ser ni hur hemsk en myra egentligen ser ut? Inte konstigt att jag är livrädd för dem. Inget bra foto men varken myran eller jag kan stå stilla så länge att det skulle ta sig väl.
Ännu är dagen varm och vacker, bäst jag söker mig ut igen så jag inte harmas eftersåt.
Tack för alla snälla och trevliga kommentarer och besök här på bloggen.
Vi ses igen en annan dag. Ha en skön dag.

7 kommentarer:

Vform sa...

Hej och god fortsättning!
Ja men nog har ni "legat i" med jobb och gäster!
Tror nog att det är vädret som gör oss som myror! Men vi ska glädjas medan det är ...
Ha en skön dag! Ses! V.

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, nu har isen gått upp och då går det väl fort sedan kan man tänka. Det ser härligt ut vilket som och blåsippan, scillan och gräslöken
är så frodiga och fina.
Myran och du (ja, jag ser ju inte dig, men jag tänker mig dig....) är nog lika rädda för varandra, du stor och myran lite, och jag håller med den ser riktigt grym ut.
Ha det gott,
Agneta kram

Lyckoslanten sa...

Där har energin flödat märker jag! Solen och värmen och livets återgång gör ju sitt till att man får något gjort. Ja inte är de granna myrorna. Ha nu en riktigt skön vecka! :o)

Ulla-Bella sa...

Fine bilder:)

annika sa...

Vilken fantastisk värme vi har haft under hela Påskveckan. Tur att man var ledig och kunde njuta. En del fick vi gjort ute i trädgården och på altanen. Allt ska ju gås igenom och städas. Man får den energikicken av solen, värmen.
Häftigt med isen samtidigt som det blommar för fullt.

Kram
annika

susanne sa...

ja, vädret har varit alldeles underbart! soligt och varmt!
fin bild på myran!
susanne

Black Iris sa...

Ja tänk att den kom till slut, våren alltså.
Här hos oss har det nästan känts som sommar nu ett tag och allt i naturen händer med en rasande fart. För ett par veckor sen längtade man och nu gäller det att hänga med så man inte missar alltihopa..

Kram Maidi