onsdag 6 april 2011

Vitlök i köksfönster

I vårt köksfönster ståtar läckra vitlöksstjälkar just nu. En vitlök som jag egentligen tänkt kasta för att den börjat växa ut satte jag istället i lite jord och den växer som bara den. Jag har redan klippt av den till hälften tre gånger och den bara fortsätter. Väldigt gott att strö på olika maträtter.
Påskliljor passar väl också vid en snödriva eller hur?

I fjol köpte jag till påsken en likadan "billig" bukett vid Halpa-Halli som jag hade på samma sätt i ljusställningen, den höll sig fräch väldigt väldigt länge. I år frestades jag att göra likadant men se den var nog inte lika fin. Verkar som om de yttersta kronbladen inte slår ut alls. Synd men billigt är ibland billigt på annat sätt också. En färgklick är den ju än så länge i alla fall.
Riktigt skönt att det nu verkar våras här också. I går var så vackert väder och man hörde så många olika fågelläten och ännu bättre skall det ju bli när drivorna förintats. Det väntas vårflod och vi som bor nära en å. Vi har inte tidigare drabbats av översvämning men man vet ju aldrig.
Ha det så gott. Vi ses.

P.S. Nää nu jäklar for sista bilden fel igen och jag som inte är kunnig på detta men ni får lov att svänga huvudet en aning. Ha,ha. Håll till godo.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

In med dig i Picasa o rotate bilden .Bra tips med vitlöken,kram Nette

Ulla-Bella sa...

Nydelig dekorasjon du har pyntet med:) Ja, det er virkelig godt med slike vitløksgress:)

Snäckskalsdalen. sa...

Så skall jag ta och göra med vitlök, klipp av det gröna är ju så gott. Jag tycker du har pyntat väldigt fint, det ser glatt och välkomnande ut.
Agneta kram

Anelias hantverk sa...

Vi svänger så gärna på huvudet för så fina blommor! Ja översvämningar blir det verkligen iår och som barn bodde vi bredvid en bäck så jag vet vilket elände det blev.
Ha en fin dag!

susanne sa...

det är tyvärr så med billiga snittblommor i matbutikerna, ibland kan man få riktigt helt okei blommor, ibland torkar de bara bort utan att ens slå ut!
men priset är oftast överkomligt!

härligt med narcisser i ljusställningen!
ha de bra!
susanne