fredag 13 maj 2011

Duk med text m.m.

Nu är det bara så att jag undrar vart dagarna flyger iväg men knappast finns någon så enkel förklaring att de skulle gå snabbare, detta är väl bara min egen upplevelse. När det blir sommar så skall ju samma tid räcka till att vara både ute och inne, kanske därav upplevs att tiden går jättesnabbt.
Inomhus har jag nog inte varit mycket den senaste veckan men lite i alla fall eftersom jag fått gjort klart dukarna med text som varit halvfärdiga rätt länge.
Jag har skurit ut texten i chabloner och tryckt helt för hand utan ramar och sådant. Tyget är hellinne för det är nog det bästa tyg jag vet till inredning. Den här texten är ju lite skojig för vem skulle inte önska sig att bordet dukade sig ibland.

Sen måste jag ju också visa några av blommorna just nu här hos oss.
Primulan den har ett par år på nacken som uteväxt. Den blev köpt som inneväxt men blev sen utplanterad.
Skäms nu lite över att ha påstått att inga lökväxter trivs hos mig när jag visar dessa narcisser.Saken är den att jag läste i en tidning att man kan sätta aska åt lökväxter och det funkade verkligen. Jag gissar att de kunde ha för surt tidigare. Dessa narcisser fick jag från min sonhustru och de bara förökar sig.
Jag är helt lycklig när de har så många knoppar.
Pärlhyacinterna tror jag trivs var man än sätter dem och jag njuter tacksamt av dess fägring varje vår.
Bellis visar ännu endast de första blommen.
Murgrönan har övervintrat under några granriskvistar vilket inte är vanligt varje år här. När jag tar bort murgröna från krukorna på hösten så brukar jag sätta dem i jorden och täcka med lite granris så ibland klarar de således vintern.
I morgonkväll blir dett att se på eurovision för det kan man ju inte gärna missa. Intressant att se om Finland kommer någon vart i år, vi måste ju hålla tummarna.
Vi ses när andan faller på. Ha en fin helg.

4 kommentarer:

nattugglan sa...

va fina blommor du hade.. jag har oxå gjort sådär med murgrönan ett år..men nu ha den inte kommit opp...Jag strödde aska på bärbuskarna, det är oxå bra, säger de som förstår sej...

Anelias hantverk sa...

Oj så vackra blommor, förstår att du vill vara mest ute med så fin trädgård!
Jättesnygg duk du har gjort!
Vi håller tummarna!

Nette Cecilia sa...

Så fina blommor hos dig ,kramis Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Mina narcisser vill sig inte, men nu har jag ju fått lite tips så nu försöker jag på nytt. Dina ser fantastiska ut!
Och duken är jättefin.
Agneta kram