onsdag 25 maj 2011

Förgätmigej

Konstigt namn på så vacker blomma.
För många år sen sådde jag förgätmigej i alla tre färgerna. De är ju helt förtjusande små blommor men tyvärr alldeles för flitiga att föröka sig. Passar kanske allra bäst att ha någonstans för sig själv där de får sprida sig fritt eller så får man plocka bort en del som ogräs. Tyvärr blev de alla bortplockade till slut och slängd på dikeskanten. Se där fortsatte en del att växa och varje vår går jag dit för att se om någon finns kvar. Fortfarande finns alla färgerna men de minskar för varje år. De är så otroligt vackra men,men, kanske räcker det att ha dem på dikeskanten.Vädret är inte det bästa här så det har passat med lite hantverkande. Just nu är det målning som gäller, det passar bättre att göra inomhus för ute flyger pollen och dyligt, dessutom vill färgen torka väl snabbt.
Fortsätter dagen i samma spår och hoppas ni andra också har en bra dag. Välkommen igen, vi ses.

8 kommentarer:

Rantamor sa...

Förgämigej ÄR en vacker blomma...men den ska växa i det vilda som många andra blommor.
Gillar mest när inte blommor står i rad som lydiga skolbarn.
Nej i naturen är dom vackrast.
Jasså ni ha nätat i Larsmo sjön bara en gång...varför????
Fick ni ingen fisk????

Tjingeling.

Ulla-Bella sa...

Flotte blomster:) Håper at det snart blir litt varme, for her er det også kjølig om dagen.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag älskar förgätmigej! Jag har just skaffat en rosa och jag bor ju lite ute i det vilda så här får dom gärna fröså sig. Dom är så fina! Just nu har jag ljusblå inne i en bukett med liljekonvaljer! Underbart.
Agneta kram

Nette Cecilia sa...

Förgätmigej får srida si hejvilt hos mig ,den är ju den mest oförargliga blomma då den är två årig växt den dör ju av sig själv efter två år men sår sig på nytt själv så den flyttar fram o tillbaka i rabatten o bilder ett blått hav av blommor ,när dom blommat ut brukar jag skaka ut frön lite överallt,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Förgätmigej hemma hos mig har i misstag skövlats till min stora sorg. Jag älskade att ha den bakom stora stenen och pressade den för fina bokmärken varje år. Även om jag inte är någon blåmänniska gillar jag ljusblåa bäst! ♥

Rantamor sa...

Att meta ÄR härligt....avkopplande.
"Blikor" är det mörtar ???
Ja dom vill man inte ha.
Jasså ni har sommarstuga i Larsmosjön.
Rantafars bror har sommarstuga eller villon vid Gertruds...
Han vet jag brukar ha ut när och få gös där.
Gös är ju en god fisk...

Tjingeling.

Janne i Fagerlia sa...

Her i Norge har vi Forglemmegei kun i blå farge. Artig å se at den også finnes i andre farger.

Black Iris sa...

Jag har också en hel del förgätmigej och varje år kommer de upp på nya platser. Det gör inte så mycket för de tränger ju inte bort andra växter. Jag har problem med Jättedaggkåpa nu som poppat upp lite varstans där de inte hör hemma. Deras rötter är inte så roliga och de tränger bort andra växter också..

Kram Maidi