lördag 23 juli 2011

Gammaldags torg i Jakobstad

Hej på er alla.
Nu är Jakobsdagarna över för min del. I morgon är det allra sista dagen som det är något av alla programmen som fanns att njuta av hela den här veckan.
I dag gick således gammaldags torg av stapeln. Där säljs gamla grejer, hantverk, ätbart m.m. och dessutom väldigt trevligt umgänge. Alla försäljare skall vara gammaldags klädda och även borden och dylikt skall vara i gammaldags stil men tyvärr vill nog inte det senare fungera fullt ut mera, bl.a. blir det mera av olikfärgade parasoll för varje år.
Jag brukar säga att det är lika skoj att sälja där som att vara i affär på jul eller midsommarafton för då är alla så glada.
Tyvärr var det alldeles för hett där i dag (30 i skuggan)så det var lite mindre folk än det brukar vara. Det får man lov att förstå för själv hade jag en läntan att få kasta mig i sjön för svalka och då brukar jag faktiskt inte klaga på värmen i första hand.
Försäljningen gick bra, om än lite mindre än i fjol.

Då hettan angriper en så bör ju huvudet vara skyddat med något och eftersom man skall ha gammaldags klädsel så virkade jag denna hatt av lingarn just för detta ändamål.
På torsdagen uppträdde denna kille med sin Mikael Jackson dans. Han är bara 6 år och uppträder ensam på scen, nästan som ett proffs. Helt fantastisk.
Jag var även och kika in på de öppna trädgårdarna i Skatan (gamla stan). Tog flera bilder där men dem kommer ni att få se i ett senare skede.
Det blir en liten bloggpaus ännu för i morgon far vi söderut med husvagnen om nu inget strular den här gången. Det blir högst en vecka men kanske blir det sen ordning och reda även i detta hus efteråt.
Jag har högst antagligen missat en del av era inlägg men så kan det ju bli ibland men tack för alla era kommentarer, de värmer verkligen. Ha det så bra och vi ses igen.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Det måste nog ha varit varmt idag att vara fullt klädd,här har det varit blixt o dunder ikväll ,men nu verkar det vara över ,kramis Nette

Anelias hantverk sa...

Ja tropisk hetta var det värkligen och folk orkade ju knappt handla. Hatten din var jättefin!
Ha en skön resa!

Lyckoslanten sa...

Du var jättefin i den hatten, men tänk att du orkade! Bra med ditt vita parasoll! Ha det bra på resan! ♥

Birgitta sa...

Det gör inget om du skickar över lite värme till oss, så kan du få regn tillbaka.
Det ser ut som det varit många trevliga dagar.
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Värme till oss, tack och så får du lite regn av oss för det finns det här, minsann.
Hatten är elegant!
Agneta kram