tisdag 26 juni 2012

Midsommar 2012


     Årets midsommarhelg som inte alls firades en endaste minut vid vår sommarstuga var mycket trevlig ändå med kära släkten på min gamla hemort. Vädret är ju a och o i festliga sammanhang och det var ju även på vår sida. Där hos syster yngre satt vi mest hela natten i deras ljuvliga glasveranda, alldeles utan sällskap av mygg.
   Men för att ändå få en liten påminnelse om att myggorna fanns så tog vi sent om sider en promenad genom byn.

 Inte att stå och kika för länge på samma ställe för nog var myggorna hungriga minsann men våra nostalgiska tankar jagade den värsta irritationen på flykten.

       Här är skolan där vi lärde oss ett och annat. För ett antal år sen renoverad till hyreshus.
     De röda stugorna tar nog fortfarande herraväldet över byn, endast en handfull hus med andra färger på.
      Midsommardagen blev det för oss alla fyra en tripp till lillabror med familj i Munsala. Vacker sjöutsikt där och att njuta utav picknick med grillat med dem ute i den då varma luften var jättehärligt.
      Efteråt blev det en promenad även där, bl.a. till den gamla danspaviljongen på Lillön.
     Jag själv hade ingen chans att riktigt hinna med resten av sällskapet när det fanns så mycket att fota där.
     I går (måndag) besökte jag syster äldre. Hon hade träffat på några bekanta som var på finlandsbesök och bjudit dit dem och även mig. Jag hade nämligen inte träffat dem sen de for till Sverige som riktigt ung. Ni kan tro det blev en fantastisk dag med många minnen och glada skratt.
     Den här veckan har jag ljuvliga lillflickan här så då gäller det att hitta på något lite avbrott i vardagen. När vi ändå hade ärende till stan i dag så tog vi en titt i Skolparken och se om det fanns guldfiskar i polen där och visst det fanns rätt stora vita o röda fiskar till lillflickans stora förtjusning.
                                   Även denna vackra syren fanns i skolparken men lite högre upp.
  Den är vit och dubbel med riktigt stora blomklasar, nu la jag tyvärr inte på minnet vad den hette men kanske måste jag gå dit en gång igen för namnen står på skyltar där. Hon som jobbade där sa att den var endast några år gammal.
    Alldeles för underbar för att jag skall glömma den så här råder bara: jag vill ha, jag vill ha.

    Nu blev det många foton den här gången, kanske orkade ni med i alla fall.
Skall nu kika på vädret i TV för snart får gubben semester och då önskar jag jättevarmt.
Många av er har säkert semester just nu men oberoende vem som har eller inte så tror jag vi alla fortfarande går och hoppas på det mer ihållande varma vädret.  Nu säger jag hej för denna gång och som ni vet, vi ses igen en annan dag. Ha det gott.

3 kommentarer:

annika sa...

Så mycket trevligt du har gjort. Att träffa systrarna var nog trivsamt kan jag tänka. Vilken fin vit kofta som syns på bilden ...man ser bakstycket. Tänk att du inte har träffat dina systrar sen de var unga! Det måste ha varit ett kärt återseende.

Men den dubbla syrenen var otroligt vacker. Jag vill också gärna veta namnet på den.

Ha en bra dag i regnet.

Kram

Hantverkarglädje sa...

Nej, nej annika, det var inte mina systrar de bor inom 100 km hit. Det var två st bekanta från samma by som jag som flyttade till Sverige i tidig ungdom.

Veronica sa...

Vackra bilder! Jag hoppas även jag på bättre väder efter helgen!