onsdag 20 juni 2012

Örter

       Tänkte försöka mig på att torka lite kryddor men vet faktiskt inte vad som är bästa sättet, så här på brickor, hängande i små buketter, i ugn eller microvågsugn.

För jättelängesen när jag hade lust och energi med det mesta så brukade jag torka ett och annat i små buketter eller på ett uppspänt fågelnät. Nu är det ju faktiskt så länge sen det där så det är att pröva på nytt.
    Jag tänker nu ha detta på mörkt ställe och vända det då och då så får vi se vad det blir av det hela.

 
  Detta är libbsticka som  är en smakförstärkare som man gärna kan använda istället för buljong. Eftersom jag känner lite avsky för alla produkter med alla möjliga E-nummer i så passar libbsticka  mig perfekt. Dessutom var det så enkelt att jag köpte denna planta i grönsaksdisken vid Prisma i fjol och planterade den ute och den lär bli en ordentlig buske om den vill trivas och den är faktiskt på god väg som ni ser.


    Oregano är ju också en kryddväxt som klarar övervintringen på våra breddgrader så den är rätt tacksam att ha att göra med. Egentligen sköter dessa kryddor sig själva det enda jag gjort är att ta bort några ogräs runt om dem.
 
    Nu hade jag verkligen inte tänkt mig att börja torka kryddor men synd att låta dem bara växa till ingen nytta. Kanske blir det fiasko av det hela men jag behöver ju åtminstone inte harmas då över att jag inte prövat.   Är det någon som har erfarenhet och vet vilket torkningssätt som lyckas bra så tar jag mycket gärna emot tips.

          Fortsatt bra vecka till er alla, vi ses.          

 

1 kommentar:

Stubbetufsa sa...

Hei, frue!
Jeg har med hell laget små buketter av krydderurter og hengt dem på kjøkkenet eller et annet sted i huset.
Der har de hengt til de er tørre. Ikke lag dem så store at de ikke tørker...
Jeg hengte en merkelapp på hver, for det var ikke alltid at jeg husket hvilken urt det var i den buketten. Etterpå, når de var tørre, hadde jeg dem på bokser eller mørke glass til oppbevaring.
Håper dette var til noen hjelp.