söndag 3 juni 2012

Dagens utflykt

                   Hej på er alla!
     I dag bestämde vi oss för att göra en liten utflykt då vädret inte var det njutbaraste uteväder.  Trots allt så blev det ett riktigt passligt åka bil väder. Utan planer att verkligen shoppa så blev det ett sådant mål. Kan ni möjligen gissa vart färden gick? Tror nog att åtminstone de som bor i Finland vet, där finns bl.a. denna stora spark.Jag kan nu inte begripa varför det skall vara en presenning här bakom då sparken skall vara en rolig prydnad.
                                                  Det är min son som sitter på sparken.
      Jo det är vid Keskinens i Töysä. Knappast finns det många slottsliknade hus som inrymmer hotell och mataffär. Maten och gästerna borde ju vara väl omhändertagna om man nu ser till utsidan.
    För den som inte känner till stället så kan jag bara berätta att det är en stor affär där det säljs allt möjligt från gräsklippare o trädgårdsmöbler till tyger, husgeråd, leksaker m.m. Den affären började för länge sen med ett ombyggt fähus som växt till sig en hel del. (Slottsbyggnaden) på bilden är en helt ny byggnad.Har ingen bild på själva affären men runtomkring har även vuxit upp många andra affärer. Därav har det blivit ett utflyktsmål.
    Efter vägen fanns rypsfält så jag måste be chauffören stanna så jag fick ta ett foto av guldet. det fanns också stora åkrar som var lika gula av smörblommor, vackert även det men hm, inte att föredra


  Under en paus vid en rastplats fanns massor med vattenspindlar. Vad är deras riktiga namn mån tro?
Ser ni, rätt konstigt att det blir små gropar under deras fötter. Verkar som de tynger ner vattnet lite men inte tillräckligt för att dränka sig ha, ha.
   
     I morgon blir det  en hel dag vid Hantverkarboden så då får minsann vädret vara hur det vill för min del men annars längtar jag något förskräckligt efter värme eller måste man kanske resa till Thailand mitt i sommaren för att alls tina upp? Hoppas vädergubbarna snart kommer med något varmare.
     Ha det så gott till dess vi ses igen.

5 kommentarer:

annika sa...

Vilken fin header du har gjort.
Den affären verkar häftig. Han ser bra lite ut där på stora sparken.

Kram

Vform sa...

Det där stället har man besökt några gånger :O)
Men sparken åker inte vi förbi på väg dit ... den är "på sidan om" ;)
Önskar dig en skön juni, så kanske vi råkas nå´n stans :O)
Ha det bra!

Janne i Fagerlia sa...

En slik kjempestor spark finnes også her i Norge, på et sted som heter Tynset. Artig sak :) Vi har ikke sommervær her i Norge heller, så om man skal på tur, er det bare og ta på seg godt med klær og dra likevel. Kunsten er å gjøre det beste ut av det, akkurat slik som dere har gjort.

Lyckoslanten sa...

Håller med om presenningen där! Ja till det stället har man varit några gånger. Där finns en väldigt välskött camping också!
Fint foto på vattenlöpare eller skräddare och fenomenet ytspänning!
Ha det så fint med Hantverkarboden och allt annat skoj du har för dig! ♥

Creative Momone sa...

Tack för din kommentar, det värmer!
Vi brukar nog besöka Tuuri en gång per sommar, återstår att se om vi hinner i år...
Ha det gott, Nanne