söndag 10 juni 2012

Utställning och blommor


             Som ni redan vet så är det en ny utställning varje månad vid Hantverkarboden i Jakobstad.
     Denna månad är det Laila Tantanen-Timonen som har utställning på sina olika borstar, rottingkorgar och
fat.

     Dessutom har hon tovat ull utanpå tvålar som säkert fungerar mycket väl i duchen, således behövs ju ingen skild tvättsvamp.
      Laila Rantanen måste ha en enorm känsla i sina fingrar när hennes alster är så välgjorda trots att hon inte alls kan se med sina ögon. Hon kan bara lita till känseln i sina fingrar att allt skall bli så som hon tänkt sig. Ett mycket gott arbete.
    Sen kommer vi åter igen till det här med sommarblommor. Här hos oss är entligen alla krukor med sommarblommor på sin plats men de är nog inte alls så kraftiga och välartade i år som dom brukar vara den här årstiden.
     Ni vet ju redan att jag  älskar gråa stubbar och eftersom jag prövat här med en syrenhortensia tidigare och det inte passade på grund av snöras på vintern så  fick dessa stubbar istället ta plats där. Eftersom jag själv försökt stötta upp dem med både stenar och pinnar så återstår att se om dom hålls att stå hela sommaren. Det är två lite ynkliga hängbetunior som får pryda dom, hoppas bara de växer till sig.
   
      Den ända blomrabatt jag har kvar och den lär skall bestå så länge jag nånsin bor på detta ställe.  Jag hade  4-5 gånger så här mycket blommor tidigare när jag hade dille på växter.
     Faktiskt är det nog så att man måste ha gröna fingrar och verkligen vilja sköta om sina växter om de skall sprudla av livstlust för när jag saktat farten med det så är alldrig denna rabatt lika vacker och full med blom som den var tidigare.
     Här syns bara lite av pelargonerna, fuxiorna och murgröna som brukar övervintra. Jag skall visa dem vid ett senare tillfälle för jag hoppas ju förståss att värmen skall infinna sig nångång och att de då sprudlar lite mera.

     I dag blev jag bjuden på mat vid Fäboda Kaffestuga. Mycket god mat så både smaklökarna och hungern fick sitt. Inget väder precis att ta några foton där trots den vackra naturen runtom. Bara regn så det syntes inte särskilt mycket av havet. Nu tänker jag ta mig en titt på era intressanta bloggar så här ses vi en  annan dag igen. Ha en bra vecka.


4 kommentarer:

Vform sa...

Vilket fantastiskt hantverk det finns ... trots tillverkarens handikap! Förstår inte riktigt hur det går till!
Låt din trädgård få växa till sig nu så blir den nog fin ska du se :O)
Ha en finfin vecka! Ses ;O)

Lyckoslanten sa...

Ja man kan inte annat än beundra alla dessa kreativa och tålmodiga hantverkare!
Full av beundran för din trädgård ska du veta!
Ha en riktigt fin vecka! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Jättefin rabatt har du! Det räcker så väl, man behöver ju inte ha allt....Och vilket fint hantverk!
Agneta kram

Creative Momone sa...

Nu är det nog dags för ett besök i affären, ser att det finns många presenttips och sånt man kan behöva på villan. Hoppas vi ses, Marianne