onsdag 8 augusti 2012

Denna månads utställning

       Som ni vet så brukar jag ge er en liten titt från utställningarna vid Hantverkarboden i Jakobstad. Utställarna avlöser varandra varje månad. Nu i augusti är det Ann-Kristin Pietilä som visar sina vackra alster, alla gjorda i grånat trä.
                             En kyrka men även selgebåtar med välkommen på svenska eller finska.
          Hus som jag själv funderat vore en trevlig detalj på något passande ställe i trädgården eller i en större kruka med växter.
        Julkrubba och tomtehus. Inte länge till förrän det blir aktuellt med dessa åter igen.
                                                      Tavlor med skojiga och trevliga motiv.
                                            Och så en hjärtetavla som passar både ute och inne. Då naturen har fått ha sin gång i det grånade virket blir det ju vanligen en vacker struktur i ytan som gör det så levande och vackert att det bara är  fantasin som sätter gränser för vad det kan bli av dessa brädbitar.  Fantasi verkar det finnas hos denna utställare för mera finns att ta en titt på.

I dag har jag fått rå om lillflickan och det var verkligen givande. Eftersom hon varit med sina föräldrar i England i två veckor så hade hon en hel del att berätta om. Dessutom hade hon ett enormt tålamod att hjälpa mig ordna och greja i mitt tygskåp och inte brukar det vara lätt för en treåring att ha tålamod med sådant trams. Lilla hjälpredan är så välkommen igen.

    Höstlikt kallt och mulet här i dag men nu ser det bättre ut med svagt solsken. Jag hoppas och hoppas att det kunde bli en helg vid sommarstugan för vår del men det går ju bara att önska för jag själv har inget bra tålamod att sitta inne där när regnet piskar ner. Till nästa helg är det Jutbackamarknad och då blir det nog ingen sommarstugehelg men den marknaden är så givande och trevlig så det går nog inte att hålla sig därifrån för min del. Det brukar vara att träffa folk, träffa även såna som man inte sett på många år, titta på vackra gamla saker, fynda lite, sälja lite själv, äta fisksoppa, ta sig en och annan vilopaus i husvagnen och allt känns bara trevligt. Varje år bakar jag dumlemuffins och sätter i husvagnen så då kan vi  ta oss kaffe med dopp när vi har lust, vi är nämligen flera om platsen. Kanske får jag även se en och annan bloggare där.
     
 Ha det gott alla ni därute och tack för alla besök och kommentarer, ni är värdefulla. Vi ses.

 

5 kommentarer:

Rantamor sa...

Jag tycker allt att dina kaniner var snyggare, dom åker fortfarande med oss i bobilen och till helgen ska dom åka söderut mot Timrå och ettårskalas.
Juthbackamarknaden brukar ju vara ordentligt välbesökt, hoppas att det blir finväder så ni får njuta riktigt.

Fina bröllopstårtor och vilket roligt brudpar det var ovanpå..hahahaha.

Ha det gott.
Tjingelingen.

Rantamor sa...

Hm...nallar med långa kaninben dådå... =) men söta är dom där dom sitter bredvid varann å funderar på livet i Sverige...men jag tror dom trivs bra....trots en svärande Rantamor...hahahahaha

Nette Cecilia sa...

Fina saker där på boden ,jag har nog planer på att träffa dig på marknaden n kram Nette

Janne i Fagerlia sa...

Så mange flotte tresaker. Jeg liker svært godt slike rustikke ting laget av drivved. Plukker ofte med meg slikt når jeg går i strandkanten. Problemet er å finne tid til å få gjort noe med dem :)

Black Iris sa...

Jättefina saker du visar. Allt slags hantverk inspirerar på olika sätt..

Kram Maidi