torsdag 2 augusti 2012

Jag fick en poncho

     Först ut av dagens bilder är nog den härliga ponchon som jag just fått av syster yngre. Nästan så jag får dåligt samvete att få en sådan helt gratis. Nu var det så att hon gjort en likadan till någon annan och eftersom jag tyckte att den var så vacker så tänkte jag göra en likadan till mig själv.
     Av hennes min att döma så var nog en  på kommande även till mig så det slutade med att jag fick välja färg. Jag vill vanligen inte ha många färger blandade så meningen var att den skulle bli i ljusgrön, gul, aprikos och naturvit men den redan färdiga ponchon som hon skulle ge till någon annan , den gillade jag skarpt så det fick bli en likadan till mig med.. Denna färgkombination blev till för att hon skulle blanda ihop och använda  några restgarner och så här vacker blev den. Så tack tack än en gång.
     Visst måste jag även visa varje sommar mina pelargoner som verkligen bjuder på sin skönhet. Även i år blev de alldeles vackra trots att det tog sin tid innan alla knoppar gav sig tillkänna.


       Så även fuxiorna som kom till skott med sin blomning sent om sider. Det är fjärde sommaren som de övervintrat i källaren och blommat varje sommar.

    En gammaldags ros som doftar något underbart. För många år sen hade jag en stor buske av just dessa men jag tröttnade på dem för så fort det kom en regnskur så blev de förstörda. Systern tog en del av dem när jag ratade dem som mest och nu när hon skulle flytta sina så kunde jag bara inte motstå att ta en liten del igen. Dom får ju bara inte dö ut.
       När jag nu vandrade lite här och var ute på gården så kom jag att lägga märke till vilka underbara blom som även den stora linden bjuder på. Konstigt att plötsligt se sådant som säkert funnits här varje sommar hur länge som helst nästan. Tror att jag inte lagt märke till dem tidigare just för att de är pyttesmå. Lite förstorad så är de ju verkligen vackra.
     Här har jag även vackra blommor. Knyckte en bukett när jag vattnade blommorna hos svärdottern. Kan man göra så? Farligt farligt men nej hon sa bara : njut av dem du. Puh, tack och lov att båda mina svärdöttrar är snälla och har överseende med mig.

    Och nu lär det bli natt igen så nu får jag lov att säga hej till er till nästa gång. Ha det bra, vi ses igen en annan dag.

4 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Kjempefin poncho og lekre blomster;)

Fingerbølla sa...

Åååå så fine blomster. Heldig var du som fikk så fargerik poncho...snill søster.

Fingerbølla sa...

Åååå så fine blomster. Heldig var du som fikk så fargerik poncho...snill søster.

Fingerbølla sa...

Åååå så fine blomster. Heldig var du som fikk så fargerik poncho...snill søster.