onsdag 15 augusti 2012

Välsorterad handarbetsaffär


     Åter en gång hade jag ärende till Vörå och där ska ni veta finns en mycket välsorterad handarbetsaffär.Vörå Handarbetsaffär,    med även en likadan butik i Vasa. Inte enkelt att vandra förbi den affären inte. Av ren nyfikenhet måste jag bara kika in ibland ifall där finns något nytt eller så.
 Där finns förståss stickgarner och broderier men även vävmaterial som lingarn, fiskargarn, mattrasor, vävstolar och tillbehör, makrameband, pappersnören, och jag vet faktiskt inget i handrabetsväg som inte finns där.  Dessutom finns även färdiga handarbeten både stickade och broderade.
                                      En fröjd tycker åtminstone jag, därav denna presentation.
                                           Några bilder här som jag fotade i deras skyltfönster.     Några nystan Maija garn fastnade i min hand men det var nog inget dumt köp för jag vet att det är ett jättebra garn eftersom jag redan stickat av sådant.

     Här ett par sockor, visst helt vanliga men ni skall veta att hon som stickat dessa är 95 år. Jag var nämligen till Vörå i detta ärende att besöka denna person och hon berättade att hon tänker sticka sockor till alla sina sex barnbarnsbarn. Nu hade hon redan några färdiga så jag blev intresserad att få fota dem. Helt otroligt. Jag lyfter på hatten för denna 95-åring.
     Själv har jag nu och då stickat lite så här är några pulsvärmare eller halv-vantar vad man nu skall kalla dem. Jag har gett bort några stycken och kanske blir det fler så eller om jag säljer något par på Jutbacka marknaden. Det är rätt roligt att sticka såna, det går ju liksom av sig själv när jag redan stickat några par.

   På fredag stundar således Jutbacka marknaden men jag är nog ingen stor försäljare där för jag har endast några av mina hantverk till försäljning, det är nog allra mest retro som gäller där men för min del är det mest en rolig grej. Kanske får jag se en o annan bloggvän, hoppas på det. Ha det gott alla ni och välkommen igen. Vi ses.

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jag blir väldigt avundsjuk på den hardarbetsaffären. Här finns ingen. Nu bor jag ju ute på landet men inte i någon av städerna runt om finns en riktig handarbetsaffär, det är bedrövligt. Det fanns flera förut, men nu är alla borta! Jag får åka till "din"!!!
Agneta kram

Vform sa...

... och så finns den handarbetsaffären i Vasa också!!
Jo visst är de gamla duktiga, min mor stickade också till det sista ...
Borde göra ett besök till J.marknaden ... får se!
Ha det bra!

Birgitta sa...

Vilken fin handarbetsaffär. Vilken duktig dam att sticka så fina strumpor.
Kram Birgitta