söndag 1 september 2013

Ljuvlig avslutning på sommaren

     Kom att läsa i gästboken vid vår sommarstuga att det är tredje året i rad det är fint väder när vi firar veneziaden. Kan dra mig till minnes att det allt som oftast brukade vara regn eller åtminstone blåst o kallt.

    Och nog minsann var det ljuvligt i går kväll.  Mannen och jag firade på tu man hand för ovanlighetens skull så vi satt på bryggan och solade o slappade hela eftermiddagen.                               Alldeles lungt i vattnet också och bara det är ju alldeles njutbart.     När det mot kvällen började kurra i magen blev det att fundera i vilken grillplats det passade bäst att sätta lite eld. Det är ju i denna nejd förbjudet att elda eller ha facklor nu när det är så torrt i markerna. Skulle vi ta den här eller

                                                                            den här

                     eller den här? Ja när skall då den här bli helt klar. Själva grillen har varit klar i några år men skifferplattor som är införskaffade att sätta som golv har alldrig kommit dit de ska. Nu finns även krossen i ämbare här och resten hänger på mig så vi får se om det lyckas ens bli klart på detta året.
 


           En alldeles vacker solnedgång fick vi bevittna denna festliga kväll. Veneziaden är en så trevlig avslutning på sommaren att jag tycker att detta borde sprida sig för egentligen är det ju bara just här längs vid kusten som vi firar detta.
    När skymningen kom krypande blev det att tända ljusen. Vi hörsammade brandvarningarna och hade endast ljus i lyktor o glas men brasan, ja där bröt vi reglerna.

    Vi valde att grilla i denna grill som har den högsta muren runt omkring. Dessutom när vi eldar här längre stund så ger stenarna lite värme så vi satt ute till sent på småtimmarna. Jag bara älskar att sitta vid brasan när det är lungt, tyst, mörkt och stjärnorna lyser på himmelen.
    Vid Larsmo sjön hörsammades nog inte brandvarningen särskilt mycket, Där sköts en del raketer, om än i mindre mängd och även facklor brann lite här och där.
       En skön helg är till enda och nu blir det faktiskt bara mera o mera mulet här. Redan har faktiskt regndroppar fallit så tur att de orkade hålla sig där uppe till i kväll.
       Jag hoppas ni alla haft det bra i helgen. Tack för alla snälla kommentarer ni ger mig. Utan er, ingen blogg så ni är hjärtligt välkomna igen. Vi ses.
               

8 kommentarer:

Rantamor sa...

Så underbart ni har det på ert sommarställe och vilka finfina grillplatser ni har bara att välja och vraka, förstår att det blev en njutningsfull kväll med allt det vackra och så solnedgången...

Här kallar dom kvällen för "stugsista"...

Tjingelingen från Rantamor.

Mon jardin en ik sa...

Vilka underbara bilder!!!!! Så vackert det är hos dig. Har aldrig hört talas om veneziaden eller om stugsista heller. Men det låter trevligt men samtidigt lite vemodigt.
Här i Holland skiner solen. Hoppas vi får ha sommarn kvar lite till.
Hadet gott.
Anje

Pettas sa...

Njutbart i varje millimeter har ni hos er. Väl genomtänkt också och mycket arbete är gjort. Hantverkarglädje!:)
Vackra, vackra bilder och nu räknar ni säkert med att sommaren är slut.
Men september brukar vara "nästan" sommar den också
Ha det bra!

Janne i Fagerlia sa...

Ser ut til at dere har hatt en kjempekoselig og avslappende helg :)

Solglitter sa...

Verkligen vackert och mysigt på ert sommarställe!!
Förstår att ni kan njuta där och så skönt med tid på tu man hand :)

Ha det fortsatt gott vännen
Kram Lollo

Fjällripan sa...

Underbara bilder! det ser så mysigt ut :) och så många grillplatser ni har att välja på :))

Black Iris sa...

Vad mycket härliga bilder du har idag och vilken lyx att ha så många fina grillar ni har att välja mellan..

Kram Maidi

Lappeklipp sa...

Suck så vackra foton du bjuder på. Jobbigt med så många grillplatser att välja på ;) eller en fördel ifall de är i olika väderstreck och man vill undvika blåsten.
Ha ett skönt veckoslut!