torsdag 12 september 2013

Månadens hantverkare vid Hantverkarboden i Jakobstad


     Denna månad är det stickglada mor o dotter Maj-Lis Sundqvist o Ulla-May Häggblom som står för utställningen.
     Mor Maj-Lis stickar bl.a. dessa babykläder i olika färger. Alla har vit botten men randen finns i rosa, blå, gul eller grön.
                                      Varma  tossor behövs även för de små i vårt kalla klimat.

                        Virkade små skor. Så bra gjorda och gulliga att man nästan kunde ha dem till prydnad. Nu vet jag faktiskt inte om det är mor Maj-Lis eller dotter Ulla-May som gjort dessa men lika skojiga är de oberoende vem av dem som hållit i virknålen

Dessa hjärtesockor är det åtminstone Ulla-May som står för.

                                           Likaså dessa som även finns med tro, hopp o kärlek.

       Ulla-May stickar även Pippi mössor, vantar o sockor så vem vet, kanske hamnar en och annan av dessa i någons julklappssäck i ett senare skede.
      Utställningen pågår till sista oktober så ännu hinner den som önskar ta sig en titt.

      Jag vill också nämna här att vi ordnar buss till Hantverksmässan i Seinäjoki lördagen den 5/10. Bussen avgår från Jakobstad kl 8,30 och vi besöker även Kangas-Aitta i Kauhava på vägen. Ifall någon är intresserad är det bara att meddela till Hantverkarboden på tel.7233741.   Även icke medlemmar är välkomna med.

        Så till något helt annat. Se här, till och med fjärilar äter upp mina äpplen. Nästan så jag tror all ohyra jäklas med mig.
      Fåglar, getingar o bin äter upp dem men inte hade jag då trott att också fjärilar åt äpplen. Energisk att mumsa i sig var den minsann för jag fick gå väldigt, väldigt nära med kameran utan att den flög iväg.

   
     Vi  hade bara ett litet antal äppel på vårt träd så jag gick ju och spanade när de skulle bli färdiga så jag fick njuta av det där att äta egna äpplen med skalet på (butiksäpplena bör ju helst skalas). Tji fick jag, nu fanns sex st oskadade kvar till mig och dem plockade jag ner genast så dem tänker jag mumsa på själv eller möjligen dela med min äkta hälft.

     I dag har jag knackat ner lite kullerstenar längs med vårt hus. Tänk att det skall ta tre somrar att få detta lilla projekt klart men nu tror jag det lyckas och det är väldigt skönt om det blir klart så då går det åter att planera litet annat smått o gott.
 
     Så trevligt det är för mig att ni fortfarande tittar in och dessutom ger mig snälla kommentarer. Tänkte mig när jag började med denna blogg att den mest skulle innehålla något om hantverk men nu känns det som om det har gått över styr, det har blivit lite av varje men kanske är även det ok. Den som vill se mera hantverk bör gå in i början av min blogg för där finns nog mera sådant än vad det finns nu.
 
     Kl är mycket så jag får väl önska er en skön sömn och att ni vaknar pigg i morgon bitti, det hoppas jag göra själv också. Vi ses.

8 kommentarer:

annika sa...

Jisses så mycket fint de tillverkar. Verkligen söta sockor.
Men så dina äpplen uppskattas av insekterna. Sov gott och vakna pigg. Här är det också dags att sussa.

Kram
annika

Vform sa...

Jo tack, jag är pigg som en mört ;O) Har redan 'hållit på' en timme!
Trevligt inlägg du gjort med lite av varje!
Alltid roligt att läsa!
Tänk att det snart är mässor på gång igen!
Fint i boden ... jag har också hunnit sticka lite i höst!
Mera blir det hoppas jag ... en avkopplande stund är aldrig fel!
Ha de gott!

Pettas sa...

Tack för trevlig titt här inne hos dig igen! Åter blir jag inspirerad att hantverka själv. Du kan det där du att få igång en med dina fina bilder.
Och inte dåligt besök du har haft. En Amiral minsann, som tycker om äppel. Härligt!
Ha en fin helg!

Evas Pyssel sa...

Åh så många fina stickade alster !! Och sen blir man ledsen när det blir ohyra på frukt och grönt. Jag har sluppit larver på mina tomatplantor i år (peppar peppar ), men äpplena ser ut att vara bebodda av fulingar.
Ha en skön helg. Kram Eva

Evas Pyssel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fjällripan sa...

Men så fina sockar i alla olika modeller! :)

Känner igen funderingarna om bloggens innehåll. Tänkte också hålla mej på en och samma linje, men upptäckte att det var roligare att blanda :D

Mon jardin en ik sa...

Tänka sig att fjärilar äter dina äpplen. Hos oss var det samma sak att det lev inte mycket kvar för oss.
Vilka fina stickadeoch virkade saker dem gör. Duktig.
Ha en fin helg.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Oi, her var mye søt strikk til de små. Synes hjertesokkene var såååå fine :)