söndag 15 september 2013

Vad jag hållit på med

     Nu är stenläggningen äntligen klar, bara återstår att ducha vatten över och fylla på lite fin kross på ett och annat ställe om så behövs.
    Jag tycker att det fungerar bra med lite vatten över så krossen liksom sätter sig ordentligt mellan stenarna. Det blir nästan som cement men ändå inte.
     Vist kommer sen lite ogräs att gro där men det blir inga större storlekar på det ogräset så man står faktiskt ut med lite. Bra mycket bättre så här än när vi hade stenarna huller om buller för då samlades löv och allt annat emellan som gav ogräset en ordentlig chans att gro.

    Efter detta inlägg kommer jag att ta i min stickning. Det är tvåan som skall få sig en ny mössa. Jag köpte Sandnes Sisu garn och tänkte att det skulle bli bra men det blev så tunt att jag satte det dubbelt. Blev ganska bra så för det bör ju faktiskt vara någon slags värme i en mössa också.

     Hoppas ni alla haft en skön helg. Det är lite ofattbart att vädret hållit sig på det bästa så länge. Nästan så jag njutit av lite trädgårds jobb i helgen annars verkar den njutningen avta mera och mera. Det är ju så trevligt att ha det vackert i sin trädgård men något helt annat att göra något åt det. Vad kan detta bero på? Inte var det ju så förr, då slet man på till dess allt var gjort. Månne det nu bara är en ålderskrämpa.
    Hur som helst så ska ni ha en bra vecka och innan den är slut så ses vi här igen. Ha det så gott.
   

7 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Ett så trevligt inlägg. Lite funderingar som man känner igen.
Här blåser det mycket och regnet slår mot mina ganska nytvättade fönster. Så även jag ska ta i min stickning till barnbarnet. Sockor ska det bli.
Hoppas du får en fin vecka du med.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Vakkert i din hage. Lykke til med strikkeprosjektet! Kjekt å lese at du bruker garn fra Norge :)

Catarina sa...

Va bra det blev med stenläggningen! Du har så rätt i att det samlas en massa löv bland "hullerombuller" stenarna. Vi har det runt stenfoten. Men man borde ha någon superdammsugare att ta till varje vår för att hålla det snyggt från löv och annat skräp.
Ha en riktigt bra vecka!

Solglitter sa...

Så fint allting!

Hoppas du får en fin inledning på veckan

Kram Lollo

nattugglan sa...

Jättebra med sten så slipper man lite av allt ogräs..Ja visst får du sno jeansväskmönstret.. det är mycket fint man kan sy av jeans..Fin färg på garnet du stickar av..

Imagine sa...

Jättesnygg färg på mössan du stickar!
Stenläggningen var jättefin o så slipper du rensa ogräs förhoppningsvis:). Jag stickar en tröja till en femåring. Har också stickat halsdukar som jag har på bloggen. Ha en fin vecka!

anitaskreta sa...

Hej och tack för kommentaren på min blogg. Här har jag skrivit lite om några hantverksbutiker nära Chania som du var intresserad av. http://anitaskreta.blogspot.gr/2013/02/hantverkare.html