söndag 8 september 2013

Sensommaren finns kvar.

       Sensommaren dröjer sig kvar med underbart väder och faktiskt en hel hop med vackra blomster. Jag som fått dille på fuxior får njuta av dem fullt ut ännu. Kan tänka mig att det ganska snart kommer den tiden då de får vara ute på dagen och inne på natten och till allra sist flytta in.
      Detta är en uppstammad men ganska liten ännu så den har inte så värst många blommor men vilken skönhet den är märker ni säkert.

    Samma sak gäller den här som har samma storlek ca 50 cm men blommar med några fler blommor.

     Ett lite större träd som är 120-150 cm. Det är nu alldeles fullt med blommor på denna. Dessa tre har blivit inköpta hos Marita o Lars-Ole i Sundom. Han är ju en hejare på att föröka blommor.

                                       Samma blomma men tagen i annat ljus och lite närmare.
       Och så en 50 procentare (pris) från det att Sunds hade blom rea. Det är en hängfuxia och är nu placerad i en bromstrumma. Sonen hade fixat fram en åt sin fru så han fick göra det samma till mig. Bromstrumman är ju alldeles lik en gammal rostig gryta, bara att det finns ett stort hål i botten men det går att fixa med någon liten skiva eller plastbit. Gillar det där hålet i botten så regnvattnet har en chans att ta sig ut. Hade tidigare en gryta på samma stubbe men den blomman blev inte långlivad när regnvattnet blev kvar.
                                                              Samma fuxia i närbild.
      Hos oss finns ju även de två gamla rosa hängfuxiorna som fortfarande blommar men dem har jag visat flera gånger tidigare så det blir lite väl tjatigt.
      Så även min stolthet igen som ni även sett lite av tidigare. I fjol i juli "stal" jag ett litet ynka skott på en uteservering och då var det så litet att jag gömde det inne i min hand så ni ser hur mycket denna hängpelargon måste älska att få lite vatten med det rosa pulvret varje dag.

      Och så i går var vi på ett sjuttioårskalas och där blommade det minsann med så inte behöver jag egentligen göra någon storhet av mina blommor.
      Denna Dahlia har jätte stora blommor och är som en alldeles stor buske. Den drar minsann blickarna till sig.
      Morsdagsrosen som tydligen blivit utplanterad blommade även den vackert men var ju förstås mini jämfört med dahlian.
                        Violerna står ut hela sommaren här och mina har gott hädan för länge sen.
                                 Malvan alldeles vacker mot den röda väggen som inte syns här.
                                                Små solrosor i Dallas blomställningen.
       På ett sjuttioårskalas finns det ju förståss blommor även inomhus så jag kunde inte låta bli att springa med kameran både ute och inne.

     I dag har det nästan varit en slappardag men ändå inte riktigt helt. Jag tog tag i det jag dragit mig för så länge. Jag började hamra ner kullerstenar vid gaveln så jag åtminstone får en början på det hela. Eftersom jag måste (för kroppens skull) hamra ner bara lite varje dag så blev det inte mycket men sen blev det både käk och slappande ute i det härliga solskenet.
     Slutet gott för i dag, allting gott.  Vi ses.12 kommentarer:

nattugglan sa...

fina blommor.. jag har också dahlior i år,,en har så himla stora blommor ca 20 cm.,o det blir så tungt att de vill hänga neråt..o den röda som jag har vista bild på flere ggr..är stor o kraftig..Din pelargon va jättefin!!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh vilka blommor vilka underbara färger!
Agneta kram

Stubbetufsa sa...

Så flotte planter! Og de fuksianene er supre, jeg er vant til den rød/hvite fra jeg var barn.

Evas Pyssel sa...

Vilka underbara fuxior. Jag har aldrig fastnat för dessa blommor ,men jag tycker de är jättevackra. Blommor gör en verkligen glad. Och vad roligt med bromstrumman. Ja man kan använda det mesta. Det gäller bara att komma på det. Roligt att du gillar min blogg. Visst är det fantastiskt att man kan hitta likasinnade vänner på det här sättet. Jag måste titta runt hos dig och lägger dig i min blogglista.
Ha en jättefin vecka. Solsken hos mig idag också. Jag njuter. Kram Eva

idémakeriet sa...

Vilket härligt blommigt inlägg:)
Du har gröna fingrar det ser jag.
Ja de är fina de fuxior, jag gillar de vita eller svag rosa.
Ha en härlig dag.
Kram Gerda

Pettas sa...

Du har tydligen hela handen full av gröna tummar du! Fantastiska blommor! Och fina bilder. Jag har bläddrat upp och ner här ett tag redan:)

kram

Solglitter sa...

Vilka vackra blommor du har och visst är det skönt att sommaren har pågått så länge i år...bara att ta emot och njuta så länge det varar.

Ha det fortsatt gott
Kram Lollo

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Jo, gentianan är en perenn och nu sitter den ute i landet vid s.k. vandrande skugga och jag hoppas så att den vill komma igen nästa år!
Jag tror det finns lite olika sorter.
Agneta kram

Rantamor sa...

Förlåt...=/

Men du kan ju iallafall vara stolt över dina vackra blommor, för sådana har inte jag...

Och du ut å leta trattisar nu det vimlar av dom i skogen... =)

Tjingelingen från SvampbobFyrkant...

Vform sa...

Åååå, så mycket fina blommor!!
Än är inte blomningstiden över!
Må så gott :0)

Mon jardin en ik sa...

Så glad jag blev när jag såg alla dina vackra blommor. Behövde lite färg och glädje medan det blåser storm ute och regnet öser ner.
Anje

Black Iris sa...

Åh, vad jag saknar mina Fuchsior nu.. Jag lämnade 7 stora krukor på torpet när vi sålde det. Jag har ingenstans att förvara dem här hemma tyvärr.
Underbara blommor har du..

Kram Maidi