fredag 21 mars 2014

Mina handgjorda kycklingar


     Vill här påminna om att det snart är påsk. Varje år när påsk och andra helger där traditionen manar oss att pynta till lite, då vanligen vaknar jag alldeles för sent. Trots att man har idéer i huvudet så gäller det att både ge sig tid och komma till skott om man skall hinna med. Känner någon igen detta?
    När sönerna var små och påskgräset skulle sås så blev det ju alltid i senaste laget. För att det alls skulle hinna bli grönt så blev det satt uppe på värmepannan och då gällde det att komma ihåg att vattna det rikligt. Bra mycket mera att komma ihåg än att så det ett par dagar tidigare.
    Numera är jag kanske för bekväm att ha något påskgräs alls så det får stanna med några kycklingar här hos oss.
    De här kycklingarna har jag visst visat en gång tidigare för något år sen. Det är samma teknik som man gör julgransbollarna med men jag har själv utvecklat dem till kycklingar. Inte riktigt lätt att få snygga fötter av järntråd och tejp men i slutändan så blev jag väldigt nöjd.
   Det här är den allra första "prototypen" som jag gjorde och visade här på bloggen 2010. Som allt annat så behövde denna tänkas över också, de senare gjorda är både mindre och gjorda av mindre lappar så de är betydligt snyggare enligt mitt eget tycke.

   Döm om min förvåning när jag hos svågern tittade i tidningen Landsbygdens folk för något år sen och fann min egen bild på de tre kycklingarna. Tidningen önskade nämligen glad påsk med den.
    Nu tänker jag ju förstås inte önska er glad påsk ännu, jag tänkte bara ge er en puff att det närmar sig.

Rätt dystert väder  med mulet, regn,blåst och även halka. För min del blir det en tripp till stan då ett möte kallar. Önskar er en trevlig helg och ni är så välkommen igen. Vi ses.

   

7 kommentarer:

Slottshuldra sa...

Så fine!

Pettas sa...

Fullständigt bedårande kycklingar! En mycket god idé !

Nette Cecilia sa...

Gulliga ungar det där .Jag gjorde mycket i den tekniken förut .hade till och med kurser i institutet .trevlig lördagskväll .nette

Mon jardin en ik sa...

Så söta dem är.
Här är det vår. Solen skiner och värmer så fint. Tyvärr blåser det kallt hela tiden men det är så vackert ute.
Ha en fin vecka
Anje

Black Iris sa...

Jösses, vilka söta kycklingar. Tänk att jag är nog likadan men i år har jag startat påskpysslet väldigt tidigt så nu har jag nog lite för många saker.. Jag har inte visat nåt på bloggen ännu men det kommer :)

Kram Maidi

Solglitter sa...

Så söta :)
Ha det gott vännen
Kram Lollo

Rantamor sa...

Men vilka söta kycklingar du gör, allt kan du göra du kreativa människa.
Här har vi harf det soligt och fint idag, men det blir kalla nätter så snön ligger kvar ännu.

Tjingelingen från Rantamor.