tisdag 22 april 2014

Det blev en tripp söderut

    Det blev en tripp till Tallinn nu i påskhelgen och där bjöds vi på vackert  o varmt väder hela vistelsen. Verkar som det sköna vädret räckte ganska vida omkring och tur var ju det så många kunde njuta av det.
    Kunde aldrig tro att så många turister redan skulle vara i farten men det vimlade faktiskt av folk i hela gamla stan. Ute kaféerna och pubarna var fulla med folk som njöt i det sköna vädret.

    Syster yngre och hennes man hade vi som trevligt ressällskap men stackars hennes man som är så intresserad av historia och var förbjuden (av mig) att prata historia under vistelsen. Hoppas han får ta igen det en annan gång.
Utsiktsplatsen i gamla stan är nog ett måste. Kan tänka mig att alla som besökt Tallinn även varit där.

     Ingen shoppingtur precis för vår del men till Karnaluks blev det ett snabb besök. Tyvärr är det rätt svårt att hinna se och tänka vad man kunde behöva från ett sånt ställe när tiden är kort. Visst blev det en del små saker som jag högst antagligen skulle klara mig utan men ändå kan vara bra att ha.
    Underbart väder, trevligt sällskap och god mat var alldeles njutbart och detta var ju meningen med vår resa.
   Med hem i bagaget hade jag en riktigt ordentlig flunsa som jag nu får bemästra med vila så gott det nu går. Hörde i bussen hur envis den lär vara.
     Så väl hemma igen så fick vi fortsätta njuta av det fina vädret i går. Med kameran i handen under min promenad runt huset så blev dessa "uppstickare" förevigad.

     Tänkte mig att egentligen borde man ha alla dessa små vårblommor på ett och samma ställe så skulle de ge betydligt mer effekt. Nu är ju dessa lite här och var på tomten men detta går väl också an, då kan de senare gömmas under andra blad.

    Sen lite kryddor på kommande. Gräslöken och Libbsticka har kommit igång väldigt bra men t.ex oregano syntes bara lite.

    Hoppas ni alla fått ha en fin helg och tack för alla snälla kommentarer som ni fortfarande orkar slösa på mig. Om ni vill så är ni sååå välkommen att fortsättningsvis kika in här. Ha det så gott alla ni där ute.

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Fina blommor .Till Tallin har jag varit en gång men inte i gamla stan ,säkert fint ,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, det är alltså så vackert i Tallin! Och mysigt, jag får ta och sätta upp det på önskelistan på ställen att åka till, verkar helt läckert. Och fint väder också!
Och så blommar det så fint när du kom hem, det är trevligt!
Agneta kram

Janne i Fagerlia sa...

Tusen takk for omvisning i Tallin! Jeg har ikke vært der før :)

Rantamor sa...

Har aldrig varit i Tallin men min syster och hennes familj är dit varje år. Fyller på lite "lager" samtidigt eftersom vin å sprit är billigt där...
men man sparar ju också om man inte dricker fullt så mycket...hahaha

Näe jag vet inte men vi reser ju inte så mycket och drar vi så drar vi ju över till Finland och flyttar in hos föräldrarna ett par dagar.

Men i sommar ska vi ju på kryssning och det ska bli jättespännande, skulle kunna tänka mig att det kommer att födas många kåserier....

Tjingelingen från Rantamor.
Ser ut att vara jättefint i Tallin.

Evas Pyssel sa...

Vad trevligt att komma till Tallin. Jag har aldrig varit där. Men det skulle vara roligt att se länderna österut.

Kram Eva

Black Iris sa...

Vilken härlig liten resa ni gjorde.. Fina vårbilder har du tagit också..

Kram Maidi

Imagine sa...

Tallin är en vacker stad o säkert hade ni en fin resa. Fina bilder!