torsdag 17 april 2014

En Glad Påsk

     Påsken är ju vanligen en rätt trevlig högtid då den infaller på våren och vi får pynta därefter.
   Påskliljor både ute och inne är ju nästan ett måste nuförtiden men om ni tittar noga på denna bild så ser ni även små körsbärsblommor. Detta är min alldeles, alldeles stora stålthet just nu.

   Jag tog in några kvistar för att se om där fanns några blomknoppar och ni kan här se resultatet. Vackra så blommor kröp ut till sist.
   Nu är just detta lite speciellt hos oss därav är jag så himla glad av dessa små blommor. Vi har nämligen i många år haft endast några blom på äppelträden, likaså med plommonträd och körsbärsträd. Några bär har vi nästan aldrig fått men ett fåtal äppel.
   För två år sen fick jag rådet från Sunds Trädgård att först kalka och efter någon vecka gödsla, detta var på hösten. Jag följde rådet men i fjol gav jag ännu mera kalk och rikligt med hästgödsel på våren.  Dessa körsbärskvistar visar nu att det gjort nytta.

   Hur det är med äppelträdet vet jag inte ännu men här är åtminstone många blommor på kommande på körsbärskvisten. Just nu är jag alldeles "till mig" när detta kanske, kanske lyckas. Visst vill jag ha både äppel och bär men det allra första är att jag skulle få se dem i ordentlig blomning.
  Sur jord verkar således inte göra gott.
    Helgen som gått var det stormässa i Vasa. Lite trädgårdsidéer fanns men inte mycket.

    Vackert vattenfall visst, men själv gillar jag bäst det såna som är uppbyggt av naturmaterial, t.ex. lite kullerstenar och sådant.

                                    En kryddpelare, borde ta lite rum men gör stor nytta.

    Nu önskar jag er alla en riktigt bra helg, med många häxor på besök. Ha det alldeles gott och så ses vi när vi ätit klart med ägg, memma och annat godis. Vi ses.
6 kommentarer:

Allt och lite till sa...

Ja men visst är dom fina, körsbärsblommen och passar ju perfekt med dina påskliljor. Hästskit verkar nog göra sitt både här och där i trädgården. Kanske man borde börja förverkliga drömmen och skaffa sig en egen pålle ;)
Det blir intressant att se nu om dina träd ger skörd i år när dom fått så bra med "mat". Gödning är något som jag själv är onödigt sparsam med, men nog ser man ju skillnad i trädgårdar där det har blivit gött ordentligt.
Önskar er en riktigt skön påskhelg!

Anonym sa...

Vilka vackra bilder! Vår! Glad påsk!

Mina fotostunder sa...

Så vackert med Påskliljor och blommande kvistar! Såg dig i vimlet på mässan.
Ha en riktigt skön påskhelg!

Lilla Källängen sa...

Så fint med påskliljor, en blomma man blir glad av så här på våren :-)
Vill önska dig en riktigt Glad Påsk!
Kram Anneli

Mon jardin en ik sa...

Här blir det en påsk utan påskliljor. Dem har tyvärr blommat färdig för i år. Men jag har liljekonvaljer som tröst.
Förstår att du är glad åt dina blommande kvistar. Vackra är dem.
Ha en Glad Påsk.
Anje

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska bilder med trädgård och vatten, jag vill liksom komma igång med nåt sånt projekt, eller ja, nåt ditåt bara.
Glad Påsk!
Agneta kram