fredag 11 april 2014

Docksängar

    Nu fick även tvåan sig en docksäng. En vacker handgjord vit säng med rosa metallic krona och knoppar.  Hon som gör dessa vackra sängar är May Hägg, utbildad artesan så inte så konstigt att de har finess.
   


Ettan har tidigare fått samma sorts docksäng men i rosa metallic och med silver krona och knoppar. Tycker att detta är alldeles rätt att de är lite olika men ändå samma sorts sängar.

   Nu är jag själv alldeles faschinerad av dessa vackra docksängar och kanske gör det en del till för att de är handtillverkade, lite gammaldags stil och naturligt trä. Ni vet ju redan att just detta är ju mitt eget största intresse.
    Nu är det så här att oberoende hur många barnbarn jag kommer att få så skall alla få varsin vacker handgjord leksak och vad månne kan då inte passa bättre än docksängar till flickor.
    Jag har nämligen förespråkat för föräldrarna att alla andra leksaker jag ger får de sen göra vad de vill med när lektiden är förbi men dessa sängar måste sparas som ett litet minne till dess de är vuxna. Vill de då sen ge bort eller slänga dem själva då måste de få göra det.
    Jag har själv aldrig varit någon samlare vilket harmat mig vissa gånger i livet, därav mina tankar om dessa docksängar.
   Ifall någon annan är intresserad av dessa docksängar så kan jag tipsa om att nu finns de återigen vid Hantverkarboden i Jakobstad.

Dessutom kan jag på samma gång informera om att vi öppnat en blogg som heter Hantverkarboden. Den kommer knappast att bli uppdaterad helt regelbundet men där informerar vi om vad som händer i föreningen. Dessutom har vi ut mailadressen om någon önskar den.
   Här i min blogglista i vänstra sidan finner ni den.
 
Nu har jag verkligen tur om detta inlägg kommer in. Vår dator strular alldeles mycket och kanske mer därtill för jag har haft skrivit två inlägg redan som bara försvunnit. Den vill inte ens gå igång så snart blir det investerat i en ny. Till dess hoppas jag den håller ihop så jag kan blogga som vanligt. Råkar det bli tyst här på bloggen något tag så vet ni varför.
   Hjärtligt tack för att ni så troget tittar in här. Önskar er en solig och trevlig helg. Vi ses.


6 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Vilka underbara docksängar. Det är något visst med dem. Min pappa gjorde en till mig och den har jag haft länge. Även mina flickor lekte med den. Sen fick lillflickan en egen som var svensk och nu har hennes flickor den.
Jag tycker som du. Så fina saker i trä ska sparas och gå i arv.
Önskar dig en härlig helg.
Anje

Stubbetufsa sa...

Dukkesengene var fine. Men så liker jeg ting av tre, da!

Janne i Fagerlia sa...

Hvilke fine presanger til "jentebarnebarna"! Jeg håper en gang å få en liten jente i familien. Da skulle strikkepinnene jobbe mye med rosa :)

Snäckskalsdalen. sa...

Så söta sängar, tänk om man hade haft ett dockhus. När man var liten alltså!
Agneta kram

Lilla Källängen sa...

Mycket fina sängar och så fantastiskt vackra hantverk från mässan, roligt att se!
Det är något speciellt med allt det som är handgjort.
Nu ska jag ta och titta in i Hantverkarboden också :-)
Ha en riktigt fin vecka
Kram Anneli

Evas Pyssel sa...

Så underbart söta docksängar. Allt som är handgjort är extra värdefullt tycker jag.
Kram Eva