söndag 27 april 2014

Fäboda o Lillsand

       En underbar dag tror jag de flesta fått ha denna helg, åtminstone vad vädret beträffar.
Ena sonhustrun och jag begav oss ut till havet med kameran i fickan. Allra först vandrade vi en bit längs den vackra motionsstigen men sen blev det en del pauser med njutning där på klipporna.
      Bred stig så man kunde t.o.m promenera med barnvagn eller liknande. Ett fantastiskt rekreationsområde nära Jakobstad men förvånansvärt lite folk i farten där. Stigen börjar där husvagnarna är och då får man ju gå så långt man har lust.
      Förvånade mig här över ljungen som ser stendöd ut överallt. Kan inte dra mig till minnes att den brukar se så eländig ut på våren.


    Solsken och knappt någon vind alls gjorde att vår promenad slutade där längs vid klipporna och inte blev särskilt lång inåt skogen. Utsikten gjorde ju sitt till den också.                                     Vad är då detta för sjöodjur. Är det nån dinosaurie eller?

 Inte bara klippor, sanddynerna hör även till Fäboda.


                         Alla växter behöver  inte särskilt mycket att växa i, dom lever gott ändå.

      Lever på bara sand gör ju inte vi så på hemvägen njöt vi av god mat inne i staden. Eftersom vi båda hade "gubbarna" ut på vift så passade vi på att kalasa lite hm,hm.
     Väl hemma hos sonhustrun så tog vi varvet runt hela huset och tittade på hennes växter. Flottare tussilago har jag ju inte sett än denna men det finns ju inte mycket av dem här omkring heller.
    Hennes julros hade stora fräscha blom och  massor med knoppar. Jag läste på någon blogg att de vill stå nära stenar och det verkar nog stämma.

       Krokusen blommade betydligt mindre men de som fanns var alldeles stora och vackra. Den här randiga var min favorit.
    När jag sen kom hem tog jag fram Baden baden och satt länge och väl och njöt i värmen. Som om inte detta räckte så hämtade jag en bit äppelkaka, skar den mitt itu, satte jordgubbssylt emellan och grädde ovanpå och vips så hade jag en tårtbit. Tala om att frossa men gott var det. Nu har kroppen, själen och även smaklökarna fått sitt så nu tänker jag sätta mig vid symaskin en stund.
     Ha det så gott alla ni besökare, vi ses.

3 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Ja det var en fantastisk helg och än ett par dagar får vi njuta , här i alla fall.Det är ju så roligt att pyssla i trädgården och se allt som blommar upp.
Ha en fin vecka !
Kram Eva

Lilla Källängen sa...

Javisst har det varit en riktigt härlig helg med sol. Hoppas att det blir många såna i sommar.
Får hoppas att sista april blir lika fin också, annars brukar det vara väldigt ruggigt väder då.
Ha en fin måndag
Kram Anneli

Mon jardin en ik sa...

En så underbar dag ni hade. Så vackra bilder. Sommarvärmen har lämnat oss och vi har regn men den behövs också.
Önskar dig en fin vecka.
Anje