torsdag 1 maj 2014

Första maj

     Eftersom det är första maj i dag så betyder ju detta att valborgsmässoafton är förbi för denna gång. Eftersom inget särskilt firande gick av stapeln här så tänkte jag mig fixa till en vacker bild i stället. Tyvärr kändes det som om ingen av bilderna blev till någonting alls så till sist struntade jag i det hela.

    Här ser ni den enda bild som jag "tex" visa. Det är bara att erkänna att det inte alltid blir som man vill och ingen är ju bra på allt.
    Vanligen brukar det ju visst bli något firande med goda vänner men så här firade mannen och jag på tu man hand. Bara en god sallad med grönsaker, ägg o kallrökt lax. Till detta ett glas vitt vin. Alldeles ok med lite lugn efter dagens aktiviteter.

      Vackert men kallt ute , bara 5+ just nu så jag tänker visa er mina stoltheter inomhus. Pelargonierna har knoppar som snart slår ut och

 fuchiorna  är redan i blom. Visserligen inte många blom ännu men ändå. Lite väl tidigt faktiskt.
     Den här fuchsian ser ni kanske för hundrade gången men lika förtjust är jag i den som jag var från början för flera år sen. Nu blir mina fuchsior faktiskt bara fler och fler. Inte bara rosa, jag har nu även vita, mörka och blandade och dessutom är tre st upp stammad. Inte klokt men när man får dille på något så blir det så här. Problemet är ju alltid var man skall övervintra dom Ännu ryms de i vår pyttelilla källare men den största stammen fick jag på nåder parkera i garaget och den överlevde.
    Nu är ju bara bättre och bättre tider att vänta med all blomning så vi går ju en njutbar tid till mötes.

   Önskar er alla en trevlig första maj hur ni än firar den. Ha det så gott, vi ses igen en annan dag.

4 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Så fint med dina fuchsior. Jag vet hur det kan bli när man fastnar för dem. Har en god vän som har vintertid halva huset med dem. Det finns så många olika. Och alla är lika vackra.
Här ger man den man tycker om en bukett liljekonvaljer på första maj.
Ha en bra vecka.
Anje

Gudrun sa...

Underbara blomsterbilder. Maten ser också läcker ut.

Gudrun

Janne i Fagerlia sa...

1. mai våknet vi til snø her hos oss. Vi har nesten ikke hatt snø i hele vinter, men nå når vi endelig er kommet til mai, så våkner vi altså med hvitt på bakken. Ikke akkurat populært etter å ha hatt mange dager med over 20 varmegrader.

Synes bildene dine ble fine jeg :)

Rantamor sa...

Men du den första bilden var det ju inget fel på, bara snyggt tyckte jag. Men jag håller med om att ibland har man en bild i huvudet hur det ska bli när man fotograferar och sen blir det kanske inte riktigt så.

Första maj ja oj jag kommer ihåg hur roligt det var när man packade lilla väskan och cyklade iväg till någon sten att sitta på och dricka mammas mjöd och en struva.

Och majvippan frasade bak på pakethållaren.
Och jag minns ju att det var finväder och sol, inte som iår snöslask och jävulskap.

Vi firade ettårsdag på första maj och föräldrarna till ettåringen hade 4års bröllopsdag.
Så någon demonstration blev det inte, ja det skulle ha varit mot vädret dådå.

Ha nu en trevlig och solig söndag.

Tjingelingen från Rantamor.