söndag 25 maj 2014

Äntligen, äntligen får jag visa min murkla

      En murkla i min blomrabatt. Jag kan väl bara säga äntligen får jag visa den eftersom datorn strejkat i över en vecka nu. Ni vet ju alla att datorer prövar tålamodet något enormt när det vill sig. Nu är den ok så jag hoppas det håller i sig.
    Ja, som ni ser återkom murklan även i år. Jag blir lika glad för den som när någon blomma sticker opp. Vanligt eller ovanligt låter jag vara osagt men mig gläder den med sin vackra utformning.

 Det jag funderar över är varför den visar sig vanligen i maj, svampar brukar ju sticka opp på hösten.

    En annan trevlig grej som jag vill återkomma till från tidigare inlägg är angående våra äppel o körsbärsträd som aldrig velat blomma nämnvärt tidigare.  Sedan de fått både kalk och hästgödsel så står de alla nu i full blom.
   Tyvärr hann jag aldrig ta foton på den fullbordade blomningen i dag eftersom vi hade en hel del annat. Kanske hinner jag i morgon för det måste bara förevigas.
   Möjligen tycker någon, vad är nu det för speciellt att äppelträd blommar men för mig är det faktiskt något som gör mig aningen lycklig därför att jag tidigare inte sett så mycket blom här. Tydligen har vi haft för sur jord och inte förstått att göra något åt det (hur dum kan man vara?).

    Min tid utan dator har jag spenderat med motionsrundor, blomrabatter, lite hantverk, sköna stunder i baden, baden under de varma dagarna och inte att förglömma två härliga småflickor som vi hade som nattgäster från i går. Inga lata stunder men visst är det trevligt när man får vara så högt i kurs.
   God mat avnjöts i staden i dag med alla våra närmaste, trevligt att alla samlas någon gång.
Morgondagen spenderar jag vid Hantverkarboden så inga slöa tider just nu.
   Nu borde min blogg gå in i normala rutiner igen till dess att datorn strular nästa gång.

Jag har missat massor på era bloggar som jag brukar kika in i men jag skall ta igen det vart efter. Hoppas ni haft det skönt i värmen och att den kommer igen så småningom. Tack alla ni som tittat in. Ha det så gott, vi ses.


6 kommentarer:

Gunilla sa...

Murklorna kommer på våren, inte hösten...ett fint exemplar!!

Evas Pyssel sa...

Datorstrul gillar vi INTE n[gon av oss. Sk;nt att du tebaks. Naturen bjuder p[ konstverk minsann. Murkla i rabatt, var har du h'mtat jorden. Nu blev n[gra bokst'ver konstiga , hoppas de r'ttar till sig n'r jag publicerar.
Kram Eva

Rantamor sa...

Alltså murklor är ju jättegiftiga, jag skulle inte våga plocka dom.
Jag håller mig till dom ogifta svamparna...=) =)

Nu är vi snart på gång till Hantverksbutiken, har du tomten där ????

Tjingelingen från Rantamor.

Mon jardin en ik sa...

Wauw, murklor i rabatten. Är det bara en eller blir det fler?
Så tråkigt när datorn krånglar. Tur att du löste det eller det kanske löstes åt dig.
Ha det gott.
Anje

Pettas sa...

Oj, så fin toppmurkla du har hittat. Det finns murklor som kommer också på höstkanten, t.ex biskopsmössan och hattmurklorna..
Vi brukar ta vara på dem, men det är förstås mycket jobb att få dem giftfria, så ibland känns det nästan onödigt...när man har mat ändå:)
Datorer som krånglar är nästan i samma klass, mycket jobb och frustrerande:)
Känner väl till det, har fortfarande inte fått riktig ordning på min dator. Lycka till för din del!

Pysselfarmor sa...

Det där är en toppmurkla och de kommer alltid på våren. Just toppmurklan är inte giftig. Det är alla andra murklor.